Zablestel je Milec
Maribor je v 19. krogu Prve lige premagal Triglav Gorenjsko s 3:1 (1:1).

Prvo ime dvoboja med vodilnimi Mariborčani in osmouvrščeno ekipo iz Kranja je Martin Milec, ki je v drugem polčasu zablestel, ogrel premražene gledalce in vijoličastim - ti v 19 tekmah te sezone še niso okusili grenkobe poraza - zagotovil nove tri točke za zanesljivo vodstvo na lestvici.

To zdaj znaša že devet točk, res pa imajo drugouvrščene Domžale tekmo manj, saj je bil dvoboj med njimi in Celjani danes odpovedan.

Kranjčani so tekmo na Štajerskem začeli pogumno, kar jim je v 22. minuti prineslo vodstvo. To je bil prvi strel v okvir vrat. Kranjčani so izvedli akcijo po desni strani, Rok Dolžan je nato podal do Dejana Burgarja, ki je spretno usmeril žogo v desni zgornji kot.

V 24. minuti se je Anže Jelar odločil za strel z 22 metrov, Matej Radan pa jo je odbil čez gol. Takrat se je začel nalet domačih. V 31. minuti je Marcos Tavares streljal z 18 metrov, žoga je šla čez vratarja Žana Pelka, a je zadela prečko. V 35. minuti so gostitelji izenačili. Mitja Viler je podal z leve strani, kapetan Tavares je uspešno sprejel žogo in z 12 metrov s strelom po tleh žogo poslal v levi kot.

Med polčasom je trener domačih Darko Milanič Dejana Mezgo zamenjal z Martinom Milcem. To je bil zadetek v polno, saj so Mariborčani v 57. minuti prišli do vodstva. Akcijo je začel Siniša Andjelković z dolgo podajo, nato je z mojstrskim preigravanjem ob stranski črti velik delež prispeval Goran Cvijanović in podal do Tavaresa. Ta je v kazenskem prostoru opazil neoviranega Milca, ki je uspešno sprejel žogo in jo poslal v desni kot.

V drugem polčasu so bili gosti v podrejenem položaju, kot bi jim pošla sapa. Akcije domačih so se vrstile, kar jim je v 74. minuti prineslo povišanje vodstva. Gostujoči vratar Pelko je odbil žogo po strelu Cvijanovića, nato je poskusil Tavares, a je gostujoči čuvaj mreže spet odbil žogo. Takrat pa je do nje pritekel Milec in jo poslal pod prečko ter Štajercem prinesel 13. zmago.

SORODNE NOVICE

  • 27.11.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Maribor-Triglav

    Oglejte si izjave s tekme 19. kroga Prve lige Maribor - Triglav.

DELI NA