Zadel je kar Hasič
Luka Koper je v 5. krogu Prve lige v Novi Gorici premagal HIT Gorico z 1:0 (1:0).

Državni prvaki iz Kopra se v Novi Gorici v svojem začasnem domovanju dobro počutijo. Celo tako dobro, da so danes na težkem in spolzkem igrišču ugnali siceršnje domačine v športnem parku, igralce HIT Gorice.

Kopru, ki je bil v vlogi gostitelja, je za zmago zadostoval le en zadetek, tega pa je dosegel vratar Ermin Hasić.

Gledalci v novogoriškem športnem parku so lahko v prvem polčasu koprsko-novogoriškega obračuna na delu videli slovenskega Joseja Luisa Chilaverta. Tako kot slavni paragvajski vratar, ki je velikokrat in zelo uspešno izvajal proste strele in enajstmetrovke, je namreč tudi koprski čuvaj mreže Hasić v 20. minuti prevzel odgovornost in zadel z bele točke za koprsko vodstvo z 1:0. To je bil njegov prvi zadetek v ligi.

Najstrožjo kazen je sicer zakrivil Aris Zarifović, ki je nepravilno zaustavil Davorja Bubanjo. Še dve minuti pred tem je imel izvrstno priložnost Milan Osterc, vendar nekdanjemu napadalcu Gorice nekoliko z desne strani kazenskega prostora ni uspelo ukaniti še v minuli sezoni soigralca v belo-mordem dresu Vasje Simčiča.

Na začetku drugega polčasa se je v Novi Gorici močno ulilo, tako da je igrišče postalo težavno za igro. Gledalci na tribunah so v teh trenutkih močno pogrešali kakšno obetavnejšo akcijo, saj je teh močno primanjkovalo. Trenerja sta v zadnjem delu skušala z menjavami poskrbeti za ugoden izid za svojo ekipo, toda vse, kar je bilo videti, je bila zgolj rahla goriška pobuda v izdihljajih tekme, ki pa ni prinesla spremembe izida.

SORODNE NOVICE

  • 15.08.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Koper - Gorica
    Oglejte si izjave po tekmi 5. kroga Prve lige Luka Koper - HIT Gorica.

DELI NA