Zadnji vlak za Primorje

Današnje popoldne bo s 35., predzadnjim, krogom prve lige Telekom Slovenije prineslo namig ali celo odgovor več, kdo bo naslednji sezono igral v drugi ligi in kdo nas bo zastopal v Evropi.  

Prva liga Telekom Slovenije, 35. krog  

Labod Drava Ptuj – Primorje, sreda ob 17.30

Prostora za spodrsljaje ni več. Vsi bonusi so porabljeni in v zadnjih dveh tekmah za Ajdovce štejeta le zmagi. Na ta način se Primorje še lahko izvleče iz cone izpada in dodatnih kvalifikacij, v nasprotnem primeru se bo sezona zanje v najboljšem primeru podaljšala. Ptujčani se s podobnimi imperativa polnih scenariji ne srečujejo že nekaj kol, kljub temu pa neposredni obstanek tudi zanje teoretično še ni zagotovljen. Z današnjo zmago bi že bil.  

Rudar Velenje – Domžale, sreda ob 17.30


Velenjčani še naprej lovijo drugo mesto za katerega pa bo potrebno nanizati zmago več od Celjanov in Goričanov. Do Evrope teoretično lahko pridejo še tudi Domžalčani, toda ker le teoretično, je pričakovati njihov nekoliko manjši vložek. Rudar rad preseneti, tudi v negativnem smislu. Če želi tik pod vrh bo moral to grdo navado v prvenstvenem izdihljaju odpraviti.  

Luka Koper – Nafta Lendava, sreda ob 17.30  

Za Koprčane velja nekaj podobnega kot Primorje s to razliko, da ima v svojih rokah popravni izpit slabe sezone in dodatne kvalifikacije. Nafta se je v soboto s točko proti Interblocku mest na dnu rešila tudi teoretično, tako da bo po daljšem času lahko odigrala razbremenjeno. Kolikor lahko, ob dejstvu, da je sezona s padcem v drugem delu prvenstva zanje vse prej kot dobra. Andraž Struna, mladi reprezentant v vrstah Kopra, sicer še vidi možnost rešitve za svojo ekipo:"Še vedno obstajajo možnost, da rešimo prvenstvo. Na zadnji tekmi v Domžalah nismo imeli sreče, sicer smo dali vse od sebe, a to ni bilo dovolj. Pravega recepta za zmago ni. Vse kar potrebuješ je gol. Če je dovolj eden, super, če ne pa tisti eden več, kolikor jih da tvoj nasprotnik. Tokrat igramo na domačem terenu, kar bo zagotovo naša prednost. Upam, da se bo vse izšlo po načrtih."

Interblock – Mik CM Celje, sreda ob 17.30  

Celje se je po porazu z Gorico spravilo v nelagoden položaj, ko mora naenkrat domala loviti vso sezono držeče drugo mesto. Toda takšna je moč majhnih razlik na lestvici, ˝rumeno-modrim˝ pa ne preostane drugega kot, da v Ljubljani odločno napadejo zmago. Slednjo potrebuje tudi Interblock, da si pred finalom pokala in zadnjim krogom zagotovi obstanek in mir v hiši.  

HiT Gorica – Maribor, sreda ob 17.30

Če so Celjani poraženci prejšnjega kroga, kar se tiče moštev z vrha, potem je Gorica dobitnik. V žep jim je že kanilo drugo mesto, ki pa je precej majavo in ga bo potrebno v zadnjih tekmah potrditi z (vsaj) enakim izkupičkom kot ga bodo iztržili Celjani in Rudar. Maribor je oslabljen in že prvak – je to morda goriški glavni adut?

Tekst: Nejc Marcen
Foto: Vid Ponikvar

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA