Zadnjič pred reprezentančnim premorom

Nogometaši se bodo v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije še zadnjič pomerili med seboj pred reprezentančnim premorom. Sobota bo pripadala ekipam iz zgornjega dela prvenstvene lestvice, nedelja pa bo pomemben dan v boju za obstanek.

GORICA – LUKA KOPER – sobota 16.3. / 15.00

Sodnik: Perić Dragoslav
Prepoved nastopa: Welle N'diaye, Alen Jogan, Jean Mbida Bindzi Ebila (vsi Gorica)

Zanimivo sobotno dogajanje bosta z 61. primorskim derbijem začeli moštvi Gorice in Kopra. Obe ekipi sta to pomlad še neporaženi, s tem da so z uvodnim izkupičkom precej bolj zadovoljni domačini. Miran Srebernič, ki bo pogrešal kar nekaj standardnih nogometašev, lahko po daljšem času nekoliko lažje zadiha, kar pa ne velja za  gostujočega stratega Rodolfa Vanolija, ki po treh zaporednih remijih nestrpno pričakuje nove tri točke. Obe ekipi sta v letošnji sezoni uspeli zmagati na domačem igrišču, kjer sta presenetljivo lahko odpravili svoja nasprotnika. Da bo derbi še bolj vroč kot sicer bo poskrbel Goran Galešić, ki se v dresu Kopra vrača na svoje nekdanje dvorišče.

OLIMPIJA – CELJE – sobota 16.3. / 17.30

Sodnik: Glažar Roman
Prepoved nastopa: Damjan Trifković (Olimpija) in Blaž Vrhovec (Celje)

Planet TV bo že drugič zapored prenašal Celjane, ki samozavostno prihajajo v Ljubljano. Olimpija se je med tednom znesla nad Muro 05, podobno uspešno kot tokratni nasprotnik v prejšnjem krogu, ter na ta način potrdila dobro pripravljenost na začetku drugega dela prvenstva. Enako tezo lahko razberemo iz forme Celja, ki to pomlad sploh še ni prejelo zadetka. Zanimivo bo videti kaj lahko v domačem taboru stori Celjan Boban Jović, še bolj pa v nasprtonem Miha Zajc, ki je še jeseni nosil dres ljubljanske Olimpije. Medsebojna bilanca je sicer na strani Ljubljančanov, vendar nekoliko bolj podroben vpogled v statistične podatke pravi, da zadnji pet tekem teh dveh nasprotnikov ni dobilo domače moštvo.

MARIBOR – DOMŽALE – sobota 16.3. / 20.00

Sodnik: Ponis Roberto
Prepoved nastopa: Jasmin Handanović (Maribor) in Erik Janža (Domžale)

Vrhunec kroga bo zagotovo v Ljudskem vrtu, kjer vodilni Maribor pričakuje tretjeuvrščene Domžale. Moštvi se v tekmo podajata v popolnoma različnih ritmih. Aktualni državni prvaki so preobremenjeni, saj so že tretjič zaporedoma imeli obveznosti tudi med tednom. Gostom pa, po preloženem gostovanju v Kranju, manjka pravih prvenstvenih tekem. Mariborčani ne poznajo poraza že sedem zaporednih krogov v prvenstvu, po drugi strani pa se Domžale lahko pohvalijo z najboljšim gostujočim izkupičkom med vsemi. Zadnji obračun teh dveh nasprotnikov je bil prava paša za oči, tako da tudi tokrat ne bi smeli biti prikrajšani vsi ljubitelji nogometa, ki si bodo obračun ogledali v živo. Tudi na TV SLO 2.

RUDAR VELENJE – TRIGLAV – nedelja 17.3. / 15.00

Sodnik: Vinčić Slavko
Prepoved nastopa: David Kašnik (Rudar)

Tudi v nogah nogometašev Rudarja so že tri spomladanske prvenstvene tekme, medtem ko ima Triglav zgolj eno samo. Jernej Javornik je svojemu moštvu vcepil napadalno filozofijo, ki ga krasi ne glede na nasprotnika. Triglav je še manjša neznanka, čeprav je dobro pripravljenost med tednom potrdil na prijateljskem obračunu z Domžalami. Zelo zanimiv dvoboj se ponovno obeta v sami konici napada, kjer bosta Mate Eterović in Enis Đurković skušala še povečati svoj strelski izkupiček. Tradicija je sicer krepko na strani domačinov, ki so na dosedanjih šestnajstih medsebojnih prvoligaških tekmah vknjižili kar enajst zmag, od tega sedem v Velenju.

MURA 05 – ALUMINIJ

Sodnik: Kajtazović Nejc
Prepoved nastopa: Matic Maruško (Mura 05), Dorijan Ožvald, Emir Hodžurda in Gorazd Zajc (vsi Aluminij)

Dan resnice bo v Murski Soboti, saj se bosta med seboj pomerili zadnja in predzadnja ekipa prvenstva. Oboji so drugi del sezone začeli pod pričakovanji, z dvema ničlama na svojem kontu. Močno spremenjena zasedba Mure 05 je resda imela nekoliko zahtevnejša tekmeca, vendar ji točkovni zaostanek ne omogoča pretirane izbire. Aluminij je po dveh porazih z neposrednima konkurentoma v boju za obstanek izvedel trenersko rošado, saj je Bojana Flisa na klopi nasledil Edin Osmanović. Mura 05 proti Aluminiju v letošnji sezoni še ni zmagala, zato bo tudi Ante Šimundža pred posebnim izzivom. Tri točke štejejo dvojno, tako da lahko pričakujemo živčno, taktično tekmo.


Tekst: MKo
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA