Zahoviču trije meseci
Disciplinski sodnik NZS Jernej Klarič je spisal kazni za dogodke na tekmi 34. kroga PLTS Primorje – Maribor.

Disciplinski sodnik je prijel prijavo delegata tekme, glavnega sodnika in pomočnika sodnika v zvezi z nešportnim vedenjem športnega direktorja Maribora Zlatka Zahoviča.

Iz zbranega gradiva in izjav je disciplinski sodnik presodil, da se je Zahovič na tej tekmi nešportno vedel, saj je po izključitvi igralca Zorana Pavloviča, kljub temu, da ni bil v zapisniku naveden kot uradna oseba, s službeno akreditacijo prišel na igrišče in začel žaliti pomočnika sodnika, prenehal pa ni niti zatem, ko ga je glavni sodnik odstranil z igrišča.

Delegat tekme je ob polčasu na hodniku pred klubskimi prostori srečal Zahoviča, ki je razburjen kričal na sodnike in pri tem uporabljal žaljive besede, pri poskusu pomiritve strasti pa je športni direktor Maribora žalil še delegata, kar je ponovil tudi po koncu tekme.

Disciplinski sodnik je zaradi navedenega Zlatka Zahoviča kaznoval s prepovedjo opravljanja vseh funkcij v nogometu za dobo treh mesecev. Kazen se bo iztekla 20. avgusta 2009.

NK Primorje je zaradi pomanjkljive organizacije (varnostniki so dovolili vstop na igrišče osebi, ki ni bila v zapisniku) dobilo opomin.

SORODNE NOVICE

  • 17.05.2009 | Prva liga Telekom Slovenije
    Razburljivo v mestu burje
    Primorje in Maribor sta se v 34. krogu PLTS razšla brez zmagovalca.

DELI NA