Žalostni konec na Ptuju
Labod Drava in HIT Gorica sta se v 15. krogu Prve lige razšla z 1:1 (1:1).

Tekma se je končala v mračnem razpoloženju, saj je v drugi minuti sodnikovega podaljška sodnik Habjanič končal tekmo zaradi zdravstvenih težav trenerja Gorice Vladana Mladenovića. Novogoriškega stratega so takoj z rešilnim avtomobilom odpeljali v bolnišnico. Po neuradnih podatkih naj bi doživel zastoj srca.

Mladenovićevo stanje naj bi bilo zaenkrat zelo resno, a stabilno. Zdravniki bodo lahko več povedali šele jutri zjutraj

Novogoriškemu trenerju želimo čimprejšnje okrevanje in vse najboljše.

Sicer se je spopad moštev, ki sta na repu prvenstvene lestvice, končal brez zmagovalca. Goste je v vodstvo v 34. minuti povedel Osterc, točko pa je obubožanim domačinom zagotovil Kronaveter. Kot zanimivost velja omeniti, da so Novogoričani že peto tekmo zapored končali z neodločenim izidom 1:1, Drava pa je po treh porazih vpisala prvo točko.

Na tekmi je za prvo priložnost poskrbel Ekpoki v 13. minuti, ko je s 30 metrov za las zgrešil cilj, minuto pozneje pa je Ogu meril malce previsoko. Gosti so prvič zapretili v 19. minuti, ko je Galešić nastreljal vratarja Jozića. V 34. minuti pa so Primorci povedli: Kršić je podal iz kota, Osterc pa je bil najvišji v kazenskem prostoru.

Takoj zatem je Osterc zapravil še eno lepo priložnost, v 41. minuti pa je sledila kazen. Kronaveter je 30 metrov od gola prišel do žoge, prodrl do kazenskega prostora in zadel levi kot vrat vratarja Žilića.

Kmalu po začetku drugega polčasa so Novogoričani spet za las zgrešili gol, na drugi strani pa je Kronavater namučil Žilića s strelom z roba kazenskega prostora. Sledilo je še nekaj priložnosti na obeh straneh (med drugim je Ekpoki pri domačih zadel le vratarja, na drugi strani pa je Cvijanović žogo poslal mimo Jozića, a tudi mimo vrat), zadetka pa ni bilo. Najbližje njega so bili Goričani v 73. minuti, ko je Gregor Balažic z roba kazenskega prostora zadel vratnico.

SORODNE NOVICE

DELI NA