Zanesljiva zmaga Celjanov
CM Celje je v 18. krogu Prve lige doma premagalo Primorje s 3:0 (1:0).

Moštvo iz mesta ob Savinji sta v tem tednu okrepila nekdanji slovenski reprezentant Zoran Pavlovič in Serge Akakpo, oba novinca pa sta dvoboj začelja spremljala na tribuni.

Celjani so tudi v njuni odsotnosti dosegli četrto zmago v tej sezoni in zadnje mesto na prvenstveni lestvici prepustili osmoljencem današnjega obračuna na Areni Petrol.

Celjani so od prvega sodnikovega žvižga soboškega sodnika Andreja Tratnjeka pokazali željo po zmagi, po 18 minutah pa so se že veselili prvega gola. Pobudnik akcije je bil Aleš Kačičnik, ki je poslal lep predložek v kazenski prostor Ajdovcev, najvišji v skoku pa je bil Iztok Močivnik, ki je z natančnim strelom z glavo ukanil poljskega vratarja gostujoče zasedbe Dawida Pietrzkiewicza.

Gostitelji so le štiri minute kasneje znova zapretili iz prostega strela, "projektil" Sebastjana Gobca pa je švignil mimo leve vratnice Primorcev.

V nadaljevanju je igra v glavnem potekala med obema kazenskima prostoroma, v tretji minuti sodnikovega podaljška pa so nevarno zagrozili tudi gosti. Sašo Ogrič je že ukanil domačega vratarja Amela Mujčinovića, žogo pa je z golove črte izbil Gobec.

Po vsebinski plati je bil drugi polčas veliko bolj bogat kot prvi, poleg dveh golov domače zasedbe je glavni sodnik Tratnjek pokazal še dva rdeča kartona, oba pa sta dobila gostujoča igralca. V 54. minuti je Beršnjak natančno izvedel 11-metrovko - zakrivil jo je Ogrič po prekršku nad Bekimom Kapićem - in povišal na 2:0.

Le nekaj minut zatem so do priložnosti prišli tudi gosti, a se je po prostem strelu Marka Božiča izkazal Mujčinović. Zmago gostiteljev je v 72. minuti potrdil Gorazd Zajc, ki je le dve minuti pred tem stopil na igrišče ter po predložku Amela Mujakovića povišal na 3:0.

Tekmo sta dodatno "začinila" Ogrič in Alen Čoralič, ki sta morala predčasno v garderobo. Prvi je igrišče - prejel je drugi rumeni karton - zapustil v 74. minuti, drugi pa v 87. minuti. "Rezervist" Čoralič je na igrišču preživel pičli dve minuti, nato pa mu je Tratnjek po grobem prekršku nad Kapičem pokazal rdeč karton.

Celjani bodo v naslednjem krogu na domačem igrišču gostili Domžalčane, Ajdovci pa bodo gostovali v Kopru. Obe tekmi bosta v soboto, 27. novembra.

SORODNE NOVICE

  • 20.11.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Celje - Primorje
    Oglejte si izjavi s tekme 18. kroga Prve lige Celje - Primorje.

DELI NA