Zaostala tekma Triglavu
Primorje je v zaostali tekmi 13. kroga Prve lige izgubilo doma proti Triglavu Gorenjski z 0:3 (0:1).

Potem ko so Ajdovci izvrstno odprli igranje na prenovljenem stadionu in v treh tekmah vknjižili tri zmage, so danes ta niz končali.

Pred domačimi gledalci so visoko izgubili proti Triglavu, ki se je Primorcem na lestvici približal le na točko zaostanka (15:14). Kranjčani so dosegli prvo zmago po šestih tekmah.

Tekma v Ajdovščini se je začela z desetminutno zamudo, s katero so želeli domači nogometaši opozoriti na slabo stanje v klubu. Slabo pa se je za domače začel tudi dvoboj, ki ga je 17. oktobra odpihnila burja.

Že v četrti minuti so se namreč znašli v zaostanku. Alen Krcić je podal žogo v globino do Anežta Jelarja, ki je nato izigral domače branilce in na koncu matiral še domačega čuvaja mreže Dawida Pietrzkiewicza.

Slednji bi kaj lahko v sedmi minuti moral vnovič pobrati žogo iz svoje mreže, vendar jo je po prostem strelu Bernarda Stjepanovića zaustavila prečka. Po zadetku so imeli rahlo terensko premoč gostitelji, ki pa niso bili posebej konkretni.

Na drugi strani pa so imeli Kranjčani v 25. minuti novo izjemno priložnost, ko je bil Dejan Burgar sam pred domačim vratarjem, a je zgrešil cilj. Pri gostiteljih je v prvem polčasu dvakrat poskusil le Simon Živec, a obakrat nenatančno.

Po slabi predstavi v prvem delu je domači strateg že takoj na začetku drugega polčasa opravil vse tri menjave in na zelenico poslal doslej bolj ali manj standardne člane prve enajsterice Darka Kremenoviča, Sašo Aleksandra Živca in Tima Lo Duco.

A niti te menjave niso preprečile podvojitve prednosti Triglava. V odprti predstavi so gosti na 2:0 povišali v 67. minuti, ko je zadel Dejan Burgar po napaki Etiena Huskića, ki je zgrešil žogo po podaji Jalna Pokorna.

Le sedem minut pozneje so Kranjčani povedli že s 3:0. Dragan Ovčina je podal iz kota, neodločna domača obramba je Stjepanoviću pustila preveč prostora, ki ga je ta izkoristil za močan in natančen strel pod prečko.

To je bil tudi končni izid tekme, ki so jo zasluženo dobili Gorenjci. Ajdovci so danes pokazali zelo bled obraz in si niso priigrali niti ene resne priložnosti, v 81. minuti je enega redkih strelov Miha Gracar obranil Kremenoviču.

SORODNE NOVICE

  • 27.10.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Primorje - Triglav
    Oglejte si izjave z zaostale tekme 13. kroga Prve lige Primorje - Triglav Gorenjska.
  • 17.10.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tekma v Ajdovščini odpade
    Tekma 13. kroga Prve lige Primorje - Triglav Gorenjska je preložena!

DELI NA