21.10.2023 | Prva liga Telemach
Zeljkovič na klopi Olimpije debitiral z zmago

Domžale - Olimpija 0:2 (0:0)

* Športni park, sodniki: Vinčić, Klančnik, Kovačič.
* Strelca: 0:1 Rui Pedro (48.), 0:2 Hempt (56./avtogol).
* Domžale: Tratnik, Offenbacher, Hodžić, Hempt (od 65. Đapo), Markuš, Marasović (od 82. Černe), Topalović, Stuparević (od 65. Perc), Pišek (od 66. Brecl), Šturm, Krstovski (od 87. Hasanbegović).
* Olimpija: Pintol, Lasickas, Ratnik, Muhamedbegović, Krefl, Motika (od 71. Pinto), Fadida, Agba, Rui Pedro (od 71. Kasa), Brest (od 87. Boultam), Bristrić (od 66. Nukić).
* Rumeni kartoni: Offenbacher; Kasa, Fadida.
* Rdeči karton: /.

Obračun zdravstveno načetih ekip iz ljubljanske kotline je pripadel favorizirani zeleno-beli zasedbi, ki je igrala navdahnjena s prihodom novega stratega. Olimpija je v Domžale prišla s popotnico le ene zmage na zadnjih štirih tekmah, vendar je tokrat pokazala dovolj za nove tri točke, s katerimi za vodilnim Celjem še vedno zaostaja za šest točk. Domžale pa vsaj začasno ostajajo sedme.

Trenerja sta imela pred tekmo kar nekaj preglavic s sestavo ekipe, posebej domžalski strateg Dušan Kosić je moral znova improvizirati v obrambi, saj so vsi njegovi obrambni prvokategorniki poškodovani ali bolni.

Na drugi strani je nekaj zaradi poškodb, nekaj zaradi svojih zamisli v ekipo Olimpije zarezal njen novi trener Zoran Zeljković. Ta je pogrešal Davida Sualeheja, Agustina Doffa in Matevža Vidovška, le na klopi je bil tudi lažje poškodovani Timi Max Elšnik, v ekipi pa ni bilo Ivana Posavca in Pedra Lucasa.

A je njegova zasedba hitro zagrozila, v šesti in sedmi minuti sta poskusila Nemanja Motika in Admir Bristrić, vmes pa je skorajda svoja vrata zadel še Danijel Šturm. V 15. minuti je bil malce premalo natančen Saar Fadida.

V močnem dežju pa so tudi Domžalčani imeli nekaj nevarnih situacij, v 18. minuti je imel Šturm strel v bližini vrat, a je žogo poslal čez gol. Previsoko je meril tudi Fadida v 21. minuti s strelom z razdalje.

Osem minut pozneje je z dobrih 20 metrov poskusil še Rui Pedro, vendar bil tudi on malce premalo natančen. Olimpija je imela pozneje še kar nekaj strelov, ki pa so vrsti končali mimo vrat, v 43. minuti pa je na drugi strani Marcel Ratnik odločilno blokiral strel Šturma.

V 48. minuti je Olimpija povedla, ko je Motika podal Ruiju Pedru na vrh kazenskega prostora, ta pa je natančno meril v zgornji kot domžalskih vrat za 1:0 in svoj osmi gol sezone, s čimer je prvi strelec lige. V 56. minuti je Olimpija podvojila prednost, ko je Lukas Hempt zatresel lastno mrežo po podaji z desne strani.

V 73. minuti je Mustafa Nukić poskusil z lobom ukaniti Tratnika, a je premalo spodkopal žogo, malce zatem pa je Šturm krenil proti vratom Olimpije, vendar je spet odločilno posredoval Ratnik. Šturm je poskusil tudi v 80. minuti, vendar iztržil le kot. V 83. minuti je Redi Kasa z dobrih 20 metrov zadel prečko domžalskih vrat, kar je bila zadnja nevarnejša akcija tekme.

Domžale bodo v 14. krogu v petek gostovale v Celju, Olimpija pa bo dva dni pozneje gostila Aluminij.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.10.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Olimpija
    Sobotni večer bo zaznamoval derbi Ljubljanske kotline. Kako se bo razpletel?

DELI NA