Živahno ob zelenicah

Do pričetka nove sezone 1. SNL nas sicer loči še slab mesec, prvoligaši pa so pričeli s pripravami nanjo. Tako na zelenicah kot ob njem. Tokrat smo preleteli dogajanje pri peterici članov Prve lige.

Kot prvi so pripravljalne kilometre pričeli nabirati državni prvaki iz Maribora. V prvem delu priprav so se vijoličasti pomerili z nižjeligaši Litijo, Dupelkom in Zavrčom ter nanizali tri visoke zmage (10:0, 5:1 in 2:0). Precej manj živahno kot na igrišču je v klubskih prostorih. Moštvu se je priključil nekdanji nogometaš Kopra Aleš Mertelj, prvo člansko pogodbo pa je podpisal vratar iz domačih mladinskih vrst, Matej Radan. Moštvo je zaenkrat zapustil zgolj Suad Filekovič.

Oblak prevzel Olimpijo

Povratnik v elitno druščino, Olimpija še ne gradi igralskega mozaika, zato pa je že znan strokovni štab, ki bo ˝zeleno-bele˝ vodil v naslednji sezoni. Moštvo je prevzel nekdanji selektor slovenske izbrane vrste Brane Oblak, ki je podpisal enoletno pogodbo, že prejšnji teden pa je bil na mesto športnega direktorja imenovan njegov varovanec v reprezentanci Simon Sešlar. Nogometaši so s pripravami sicer začeli pretekli teden prve pripravljalne tekme, kot tudi okrepitve, pa jih še čakajo.

Precej neznank, vsaj kar se tiče igralskega kadra, je tudi še pri Celjanih. Zaenkrat, je ob dejstvu, da jih naslednjo leto ne bo več treniral Slaviša Stojanović, znano le to, da so se s Celjani sporazumno razšli Jalen Pokorn, Aleš Puš in Gregor Režonja. Blizu odhoda naj bi bila tudi Nejc Pečnik (Portugalska), kot tudi Janez Zavrl, ki že trenira z Olimpijo. V pretekli sezono četrtouvrščeno moštvo se je prvič zbralo preteklo sredo, do imenovanja novega trenerja, pa vadijo pod taktirko Roberta Pevnika. Ta se je s Celjani sicer dogovoril za sodelovanje na področju mladinskih selekcij.

Interblock v novi sezoni tudi s Kokotom

Med najbolj dejavnimi na področju kadrovanja so zaenkrat pri Interblocku. Moštvo je okrepil nekdanji reprezentant in igralec nemškega Greuther Furtha Aleš Kokot, pred njim pa tudi še ˝Domžalčan¨ Danijel Brezič, nekdanji nogometaš Primorja Vladimir Milenković in Enow Juvette Tabot. Na drugi strani so Interblockove rdeče-črne drese že slekli Ivan Jolić, Krunoslav Rendulić, Enes Rujović (slednji je prestopil k Olimpiji), Erik Salkič, Dejan Grabič, Darijan Matič, Mehmedalija Čović in Theophil Ntame.

Podobno pestro je tudi pri v zadnji sezono petouvrščenih Domžalah. Moštvo Vlada Badžima se je okrepilo z Daliborjem Teinovičem (Primorje) in Blažom Brezovačkim (Nafta), precej daljši pa je seznam, ko gre za odhode. Tako v rumenem ne bodo več igrali Danijel Brezič, Jože Benko (slednji se je vrnil k Nafti), Janez Aljančič, Ivan Knezovič in Dejan Nemec. Moštvo se te dni sicer poti v Kranjski Gori, odigralo pa je že tudi prvo tekmo. Nižjeligaš Bohinj je moral iz svoje mreže pobrati 17 domžalskih zadetkov, pri tem pa ni zadel niti enkrat.

Tekst: Nejc Marcen
Foto: Vid Ponikvar

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA