Živec pokopal knape
Rudar je v 32. krogu Prve lige doma izgubil proti Primorju z 0:1 (0:0).

Ajdovci, ki že dolgo časa zasedajo zadnje mesto na lestvici, se kljub vsem težavam, ki jih pestijo (zaradi finančnih so bili tudi ob točki), še naprej borijo.

V Velenju so nepričakovano prišli do zmage, svoje druge zapored, junak tekme pa je postal Saša Aleksander Živec z edinim golom na tekmi.

Rdeče-črni zdaj za predzadnjim Triglavom, ki jutri gosti Domžale, zaostajajo za tri točke, Rudar pa je s 13. porazom v sezoni praktično zapravili vse možnosti za preboj na mesta, ki vodijo v Evropo.

Velenjčani so bili v prvem polčasu pričakovano boljši tekmec od Ajdovcev, imeli skoraj ves čas pobudo, si priigrali nekaj lepih akcij, eno lepših priložnosti pa je v 28. minuti zapravil Elvis Bratanović, ki mu iz ugodnega položaja ni uspelo zadeti z glavo. Pri gostih je bil najbližje zadetku Amer Jukan, ki je v 32. miniti s strelom od daleč zatresel vratnico.

Tudi v drugem polčasu je bilo razmerje moči podobno kot v prvem. Terensko premoč so imeli domačini, gosti pa so se osredotočili predvsem na protinapade. Velenjčani so nevarno zapretili v 69. minuti, ko je Rok Roj preigraval pred kazenskim prostorom in nato močno sprožil z 20 metrov, ajdovski vratar Domen Božjak pa je žogo odbil z nogo.

V 72. minuti so domači nogometaši ostali brez Boštjana Jelečevića, ki je zaradi grobega prekrška dobil drugi rumen karton in moral predčasno z igrišča. To je povsem spremenilo potek tekme, saj so Ajdovci prevzeli pobudo in jo kronali z zadetkom v 82. minuti. Saša Aleksander Živec se je kazenskem prostoru spretno otresel Fabijana Cipota in zadel v levi spodnji kot domačih vrat.

SORODNE NOVICE

  • 07.05.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Rudar-Primorje
    Oglejte si izjavi po tekmi 32. kroga Prve Lige Rudar-Primorje.

DELI NA