Živec pristreljal tri točke

Gorica - Rudar Velenje 3:2 (0:1)


* Športni park, gledalcev 400, sodniki: Čeferin (Kranj), Arhar (Vrhnika) in Stančin (Ljubljana).
* Strelci: 0:1 Rotman (25.), 1:1 Dornik (59.), 1:2 Bratanović (68.), 2:2 Živec (76.), 3:2 Živec (78.).
* Gorica: Simčič, Kadrija, Celcer, Vetrih, Širok, Šturm (od 89. Jakovljevič), Živec, Durić (od 60. Pavič), Praprotnik, Dornik (od 74. Bremec), Jogan.
* Rudar: Rozman, Bubalović, Stjepanović, Firer (od 72. Podlogar), Rotman, Kašnik, Bratanović, Klinar, Dedić, Radujko, Eterović (od 60. Črnčič).
* Rumeni kartoni: Simčič; Kašnik, Bubalović, Radujko, Rotman.
* Rdeč karton: Dedić (57.).

Novogoričani so sezono končali na šestem mestu. Rudar je danes dvakrat vodil, a je zadnje pol ure igral z igralcem manj, kar so domači unovčili za deseto zmago v sezoni. Velenjčani so tekmovanje končali na sedmem mestu.

Po ne preveč razburljivem uvodu tekme so gosti povedli v 25. minuti, potem ko je Rajko Rotman prodrl po desni strani in s strelom po tleh matiral Vasjo Simčiča. Po golu so bolje zaigrali Novogoričani, si pripravili nekaj strelov, a ti niso bili dovolj natančni. Dvakrat je poskusil Saša Aleksander Živec, enkrat pa Alen Jogan.

Tudi uvod drugega polčasa ni postregel s prav veliko obetavnimi akcijami, je pa Rudar hitro na igrišču ostal le z deseterico, saj je v 57. minuti Rusmin Dedić dobil neposredni rdeč karton zaradi prekrška nad Nedimom Durićem, ki je bil sam pred Matjažem Rozmanom. Domači so številčno prednost hitro unovčili. V 59. minuti je namreč Jan Dornik v kazenskem prostoru s strelom po tleh premagal Rozmana.

Toda Velenjčani se kljub igralcu manj niso predali. Še več, v 68. minuti so znova povedli, med strelce se je vpisal Elvis Bratanović, ki je bil najbolj spreten v kazenskem prostoru. Toda tudi Novogoričani so tekmecem znova vrnili z enako mero, v 76. minuti je Živec zadel spodnji desni kot velenjskih vrat. Isti igralec je vsega dve minuti pozneje svoji ekipi priigral zmago, potem ko je zadel z roba kazenskega prostora.

Tekst: STA
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 24.05.2013 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Gorica – Rudar Velenje

DELI NA