19.05.2024 | Prva liga Telemach
Zmaga Brava na mestnem derbiju

Olimpija - Bravo Kostel 0:1 (0:0)

* Stadion Stožice, sodniki: M. Jug, Gabrovec, Mežnar.
* Strelec: 0:1 Pečar (63.).
* Olimpija: Vidovšek, Silva, Muhamedbegović (od 69. Bristrić), Ratnik, Janković (od 46. Karamatić), Pinto, Doffo, Agba (od 46. Elšnik), Brest (od 62. Posavec), Florucz, Lucas (od 62. Durdov).
* Bravo: Orbanić, Kavčič, Jakšić, Gorenc, Španring, Štravs, Trdin, Pečar (od 67. Maher), Kerin (od 67. Maksimović), Stanković, Poplatnik (od 56. Tučić).
* Rumeni kartoni: Doffo, Bristrić; Gorenc, Maksimović, Španring.
* Rdeči karton: /.

Olimpija je sezono končala z novim porazom in na končnem tretjem mestu. Ekipa, ki še nima novega trenerja, je priznala premoč Bravu.

Ta je bil sicer v zadnjem obdobju trn v peti sosedov, kljub temu pa je v Stožicah prišel do prve zmage po juniju 2020. Ta zmaga pa je bila še posebej pomembna, saj mu je prinesla končno četrto mesto.

Bravo je bil uvodoma boljši, odločnejši tekmec, toda Olimpija se je začela prebujati in v 18. minuti prišla blizu zadetku, ko je dvakrat posredoval Matija Orbanić, v 27. pa je Matevž Vidovšek ustavil poskus Martina Pečarja v kazenskem prostoru. V 33. minuti se je Pečar spet smukal okoli vrat Olimpije, a iztržil le kot.

Nezadovoljstvo Olimpijinih navijačev s predstavo svoje ekipe je v 63. minuti še povečal razigrani Pečar, potem ko je iz bližine unovčil podajo Matije Kavčiča z leve strani. Za Kavčiča je bila to že 13. podaja v sezoni in je v tem elementu najboljši v ligi.

Bravo je zatem ob bolj napadalno usmerjeni domači postavitvi znova prišel pred vrata Olimpije, a brez nevarnega strela, v 84. minuti pa bi lahko Gašper Trdin odločil tekmo, a je žogo poslal čez gol, potem ko je pred tem poskusil še Mark Španring. Olimpiji pa igra ni stekla, tako da je tudi na koncu požela nekaj žvižgov.

Tekst: STA
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.05.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Bravo
    Vroče bo tudi na mestnem derbiju: svojo računico imajo tako Bežigrajčani kot Šiškarji.

DELI NA