06.05.2022 | Prva liga Telemach
Zmaga Kopra za vrh lestvice

Koper - CB24 Tabor Sežana 1:0 (0:0)

* Stadion Bonifika, sodniki: Sagrković, Kasapović, Švarc.
* Strelec: 1:0 Colley (68.).
* Koper: Golubović, Palčič, Bručić, Rajčević, Mittendorfer (od 79. Novoselec), Đira (od 61. Vešner Tičić), Izata (od 61. Kotnik), Guberac (od 61. Jelić Balta), Osuji (od 83. Jašaragić), Parris, Colley.
* Tabor: Koprivec, Iscaye (od 46. Kouao), Nemanič, Ovsenek, Salkić, Krivičić (od 70. Mavretić), Grobry (od 82. Zeljković), Tolić, Keita, Bongongui (od 63. Monjac), Ndzengue (od 82. Čakš).
* Rumeni kartoni: Izata, Osuji; Kouao.
* Rdeči karton: Kouao (71.).

Izbranci Zorana Zeljkovića, med katerimi tokrat ni bilo kaznovanega Luke Šušnjare, še naprej ohranjajo upe za svoj drugi naslov prvaka. Na domači Bonifiki so tokrat premagali Sežance, ki so med drugimi pogrešali svojega prvega strelca Dina Stančiča. Koper je zdaj vsaj začasno skočil na vrh lestvice, kjer ima 66 točk oziroma dve več od Maribora, ki pa ima še tekmo v dobrem. Tabor pa je predzadnji, a tudi to mesto še ni zagotovljeno.

Kraševci so ob dokaj nesproščeni igri Kopra v uvodu imeli lepše priložnosti, večkrat poskušali, v 17. minuti pa so prvo lepšo akcijo izpeljali tudi domači, a se je ta končala le s kotom. Malce pozneje pa je Ivica Guberac žogo poslal mimo gola.

Sledila sta nova nenatančna strela Mateja Palčiča pri domačih in Toma Alena Tolića pri gostih, sicer pa so bili v drugi polovici polčasa boljši gostitelji, a nikakor ne konkretni.

So pa domači zadeli v 50. minuti, toda Lamin Colley je bil v prepovedanem položaju, tako da je ostalo pri začetnem izidu. Na drugi strani je takoj po vstopu v igro pri gostih poskusil Mateo Monjac z leve strani kazenskega prostora, izkazal pa se je Adnan Golubović.

So pa v 68. minuti Koprčani povedli, Colley se je, kot je pokazal Var, za las izognil prepovedanemu položaju in sam stekel proti Janu Koprivcu ter ga rutinirano premagal. To je bil deseti gol Colleyja v sezoni.

V še večjih težavah so se Sežanci znašli v 71. minuti, ko je Denis Kouao dobil svoj drugi rumeni karton in moral iz igre. Kljub temu je Fahd Ndzengue v 77. minuti prišel do strela z leve strani, ki pa Goluboviću ni povzročil večjih težav.

Pozneje so domači dokaj brez stresa nadzorovali potek tekme, Luka Vešner Tičić je v 90. minuti še poskusil s strelom od daleč, a je bil Koprivec zanesljiv.

Koper bo v 35. krogu 16. maja gostil Radomlje, Tabor pa bo dva dni prej gostil Bravo.

Tekst: STAđ

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.05.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Koper - Tabor
    Koper se bo na domači Bonifiki udaril s Taborom. Za kanarčke v poštev pride le poln izkupiček, jim bo uspelo?

DELI NA