Zmaga Primorja za slovo
CM Celje so v zadnjem Prve lige izgubili proti ajdovskemu Primorju z 2:3 (1:3).

Celjani so se kljub porazu proti zadnjeuvrščenim Ajdovcem obdržali na osmem mestu in se s tem izognili dodatnim kvalifikacijam za obstanek.

Na drugi strani so se obubožani rdeče-črni že dolgo nazaj sprijaznili z zadnjim mestom in izpadom iz lige, danes so se tisti igralci, ki so vztrajali v težkih razmerah, bolj ali manj le skušali pokazati v dobri luči morebitnim novim delodajalcem. Pri tem je najbolj izstopal Mark Božič, ki je zabil dva gola za Primorce.

Odpisani Ajdovci so tekmo, ki ni odločala o ničemer več, v Celju dobro začeli in v deveti minuti povedli. Marko Krajcer je v obrambi napravil napako in slabo podal proti svojemu vratarju, kar je izkoristil Mark Božič in zadel za 1:0. Celjani so izenačili že v 16. minuti, ko je Zoran Pavlovič podal z leve strani, Iztok Močvinik pa je z glavo ugnal Admirja Suhonjiča.

Toda Ajdovci so kljub vsem težavam igrali borbeno in hitro spet povedli. V 30. in 31. minuti so zabili dva zadetka in prišli do lepe prednosti. Najprej se je med strelce vpisal Tim Lo Duca, potem pa je Božič z natančnim strelom po podaji Saše Božičiča zabil svoj drugi zadetek na tekmi.

V drugem polčasu so prvi zadeli Celjani, po dolgi podaji Pavloviča je Ivan Firer z glavo premagal ajdovskega vratarja. Gosti so bili blizu povišanja prednosti v 70. minuti, ko je razpoloženi Božič spet namučil Amela Mujčinovića. V zelo sproščeni tekmi, na kateri sta ekipi naredili kar nekaj napak, so do konca oboji imeli še nekaj polpriložnosti, a se izid ni več spremenil.

SORODNE NOVICE

  • 29.05.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Celje - Primorje
    Oglejte si izjavi po tekmi 36. kroga Prve Lige Celje - Primorje.

DELI NA