Zmaga na novem domu
Luka Koper je v tekmi 15. kroga Prve lige premagal Olimpijo z 2:0 (0:0).

Koprčani so končno dočakali vrnitev na svoj stadion. Potem ko so državni prvaki nekaj mesecev gostovali v Novi Gorici, so proti Olimpiji odigrali prvo uradno tekmo na prenovljeni Bonifiki.

Stadion so v uporabo predali že v petek, danes pa je pred tekmo sledilo še uradno odprtje, ko so se koprski nogometaši pred polnimi tribunami predstavili 4000 navijačem.

Kljub slavnostnemu vzdušju in pomembnemu trenutku za domačo ekipo pa nogometna predstava v prvem delu ni bila na tako visoki ravni. Domači so prvo in tudi največjo priložnost v prvem polčasu zapravili že v uvodnih minutah, ko je bil Milan Osterc zelo natančen z glavo, vratar Damir Botonjič pa se je moral pošteno stegniti, da je žogo še odbil v kot.

V nadaljevanju so dvoboj "popestrili" še navijači, najprej je eden pritekel na igrišče, nato so na zelenico zmetali še nekaj pirotehnike.

Koprčani so si ustvarili še polpriložnosti Andraža Strune in Osterca, ki mu je Botonjič strel spet ubranil, Ljubljančani pa so bili prvič nevarnejši v 27. minuti, a je žogo po prostem strelu Zorana Zeljkoviča ukrotil domači vratar Ermin Hasič. Sodnik je zaradi navijaških dodatkov polčas podaljšal za pet minut, zadetka pa ni bilo.

Zato pa so se nogometaši na novi Bonifiki strelsko prebudili v drugem polčasu. Na veliko veselje Koprčanov so bili v tem elementu igre uspešni domači. Koprčani so tudi v nadaljevanju stavili na razpoloženega Osterca in ena takšnih akcij se jim je obrestovala z zadetkom.

V 67. minuti je prav Osterc pripravil žogo za strel Ivici Gubercu, njegov močan poskus od daleč pa je pomenil vodstvo Kopra. Minuto pred tem je imel za Olimpijo lepo priložnost Boban Jović, ki pa je meril prek vrat.

Koprčani nato niso imeli težav z branjenjem vodstva, saj so imeli tudi ob koncu tekme terensko premoč. Ob koncu tekme je Osterc zmago le še potrdil, potem ko je lepo podal Ante Tomič, vratar Botonjič pa ni najbolje posredoval, saj mu je žoga ušla med rokami v mrežo.

SORODNE NOVICE

  • 30.10.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Koper - Olimpija
    Oglejte si izjave s tekme 15. kroga Prve lige Luka Koper - Olimpija.

DELI NA