Zmaga za tretje mesto

Luka Koper je v 31. krogu Prve lige v Kopru premagal Domžale z 2:1 (2:0).

Koprčani so prišli do nove pomembne zmage v boju za tretje mesto na lestvici, ki so ga z današnjimi tremi točkami vsaj začasno tudi prevzeli.

Primorci so bili 80 minut ekipa, ki je igrala bolje, in so tokrat neprepričljivim Domžalam zabili dva gola. Zaradi tega in napake, po kateri so Domžalčani dobrih deset minut pred koncem znižali zaostanek, so domači navijači zaključek tekme spremljali z malce višjim krvnim pritiskom, a na koncu so se lahko vendarle veselili 13. zmage svojih ljubljencev. Na drugi strani so Domžale vpisale 15. poraz in ostajajo sedme.

Koprčani so proti znova oslabljenim Domžalčanom takoj prevzeli pobudo. V prvih 15 minutah gosti žoge praktično niso občutili. Kljub temu domači niso znali z njo zaobiti gostujočih branilcev in priti do nevarnejšega strela.

Do vodstva so prišli v 16. minuti, ko je Tadej Apatič v kazenskem prostoru igral z roko, zanesljiv izvajalec najstrožje kazni pa je bil kar koprski vratar Ermin Hasić. Tudi v naslednjih minutah Koprčani niso popustili.

V 19. in 21. minuti je imel priložnosti Denis Popović, a mu je obakrat strel obranil Nejc Vidmar, v 21. minuti pa je iz bližine z glavo poskusil še Bojan Đukić, a je bil premalo natančen.

Na drugi strani so Domžale prvi nevarnejši strel sprožile v 33. minuti, ko se je slabih deset metrov od vrat Kopra v ugodnem položaju za strel (nekoliko z desne strani) znašel Liridon Osmanaj, a grdo zgrešil cilj. Že v naslednjem napadu so Koprčani podvojili prednost, ko je po podaji Srebrenka Posavca z desne strani z glavo zadel Ivan Brečević.

V uvodu drugega polčasa so gledalci spremljali precej raztrgano igro, prvi nevaren strel pa je sprožil Adnan Aganović v 58. minuti, ko je meril z roba kazenskega prostora, a se je izkazal Vidmar. V 69. minuti so gosti prišli do enega redkih strelov, Dalibor Teinović je po tleh z roba kazenskega prostora žogo poslal le malce mimo leve vratnice vrat vratarja Hasića. Na drugi strani je zagrozil Matej Palčič, ki je v kazenskem prostoru gostov lepo prišel do zaključnega strela, a na koncu se je znova izkazal Vidmar.

Ko so imeli Koprčani prav vse niti v svojih rokah, pa so na svoji polovici izgubili žogo, Teinović je podal do Luke Vrhunca, ki je nato žogo po tleh spravil mimo Hasića v mrežo z 1:2. Gol je malce dvignil domžalske nogometaše, ki so pokazali nekaj več želje po prehajanju na tekmečevo polovico, toda domače zmage niso resno ogrozili.

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Koper - Domžale
    Oglejte si izjavi iz Kopra, s tekme 31. kroga Prve lige Koper - Domžale.

DELI NA