Zmage zadnjih

Ko Maribor izgubi, Celje zmaga. Takšen in obraten scenarij v zadnjih krogi 1. SNL spremlja vodilni moštvi, ki sta minuli vikend ponovno približali. Zadnjeuvrščeni trojček brez izjeme do zmag.  

Prva liga Telekom Slovenije, 30. krog:

Labod Drava Ptuj 2:1 Maribor
Semler 18', Zilić 79'; Tavares 32'.

Kaj sploh še lahko še ustavi Dravo, se sprašujejo konkurenti Ptujčanov za izpad, potem ko so slednji nanizali tri zaporedne zmage. Ne le Primorju in Kopru, Drava vse več preglavic povzroča tudi vodilnim in šest tekem pred koncem ponovno zapleta položaj na vrhu. Mariborčani, kljub zmagi proti Rudarju, očitno še niso povsem prebrodili krize, prvenstvo pa se s tem ponovno vsaj deloma odpira.  

Domžale 0:3 Mik CM Celje
Biščan 19', 77', Štraus 44'.

K zanimivosti prvenstva pa so levji delež pridodali Celjani, ki so po porazu z Dravo doma, tokrat suvereno odpravili Domžale. Šest točk razlike je prav toliko tekem do konca močno mamljivih, toda prej kot vse ostalo bodo 'grofje' morali prekiniti urok, po katerem izgubijo takrat ko Maribor zmaga in zmagajo ko vodilni izgubi, ter nanizati serijo točk. Le dobra serija, pa ne na prvo mesto, pač pa v Evropo, vodi tudi Domžalčane. Prednost se je po osmem letošnjem porazu za vodilnima poglobila na enako število točk.  

Rudar Velenje 1:0 HiT Gorica
Gorinšek 26' (ag.)

Po porazih gotovo pride z zmaga. S tem obrabljenim reklom so se po neuspehih proti prvouvrščenima tolažili v Velenju in, kar je zanje najpomembneje, vknjižili nov komplet točk. Dejstvo, da se je Gorica (statistično) premagala sama 14 letošnji Rudarjevi zmagi ne zbija sijaja, še posebej potem, ko jih je ta vrnila na tretje mesto.  

Luka Koper 3:0 Interblock  
Handanagić 54', Božičič 65' (11m.), Viler 67'.

Koper pridno niza točke, toda ker sta s podobno prakso pričela tudi konkurenta pogled na lestvico in razlike med njimi ostajajo praktično enake. Moštvo z Obale se je tokrat zneslo nad Interblockom, ki vnovič ni zmogel preseči nihanja in uspehu pred prejšnji ponedeljek pridodati še enega. Ali pa gre za taktično varčevanje z energijo pred povratno tekmo polfinala pokala v Ljudskem vrtu?

Primorje 1:0 Nafta Lendava
Teinovič 27'

Zmagoviti vikend moštev z dna je zaokrožilo predzadnje Primorje. Ajdovci so se na ta način rešili ponovnega presedlanja na deseto mesto, Ptujčanom in Koprčanom pa pokazali, da znajo gristi tudi oni. Nafta poglablja spomladansko krizo – pogled proti vrhu je že dvainpolkrat bolj oddaljen kot proti dnu.

Vrstni red: Maribor 56, Mik CM Celje 50, Rudar Velenje 46, HiT Gorica 44, Domžale 42, Interblock 40, Nafta Lendava 39, Luka Koper 32, Primorje 30, Labod Drava Ptuj 29.


Pari prihodnjega, 31. kroga:  Luka Koper – Primorje, Interblock – Rudar Velenje, Mik CM Celje – Nafta Lendava, HiT Gorica – Labod Drava Ptuj, Maribor – Domžale (vse 2.5.)   

Tekst: Nejc Marcen
Foto: Vid Ponikvar

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA