Zmagi Celju in Muri
Prvoligaški odmor se je letos zdel krajši kot prejšnja leta, s tekmami 1. kroga pa se je ligaški nogomet vrnil v vsej svoji nepredvidljivosti. Goričani so v uvodni tekmi namučili Mariborčane, ki se lahko za preobrat zahvalijo Velikonji in Mezgi, Celjani, ki bodo najverjetneje z obstoječim kadrom v boju z obstanek pa so na Stožicah velikopotezno matirali Olimpijo.

Pogled na lestvico po prvem krogu tako zgleda precej nenavadno. Če je nogometna javnost pred prvim krogom pod vrhom lestvice pričakovala večna rivala, Maribor in Olimpijo, so jo v nasprotju z vsemi napovedmi zagodli mladi Celjani. Ekipa, ki se je v pripravljalnih tekmah mučila z drugoligaši, je v pravem trenutku pokazala zobe, Roman Bezjak pa z dvema zadetkoma morda napovedal sezono, ki bi lahko uresničila njegov, za zdaj še ne povsem izkoriščen, potencial. Vendar, če smo lahko malce klišejski, ena lastovka še ne prinese pomladi in Celjani bodo morali v drugem krogu proti Domžalam potrditi, da tekma v Ljubljani ni bila zgolj labodji spev Romihove čete. Ljubljančani, ki so morda po tekmah evropskih kvalifikacij nekoliko zaspali, bodo imeli popravni izpit že naslednji vikend v gosteh proti Kopru, ki se je opekel v Murski Soboti.

Prav Muraši so pripravili drugo največje presenečenje kroga. Ekipa, katere nenavaden preboj v Prvo ligo je pred sezono dvignil ogromno prahu, je pokazala, da je lahko konkurenčna tudi v družbi najboljših. Uvod črno-belih po sedmih sezonah odsotnosti je s tribun pozdravilo okoli 5000 gledalcev, Mura pa je odpravila ekipo, ki v zadnjih letih sodi v sam vrh slovenskega nogometa. Vlado Badžim je po koncu okrcal svoje igralce, češ, da so bili na nivoju začetnikov, zadovoljstva pa ni mogel skriti Robert Pevnik na klopi Mure. Za prvo zmago v sezoni je poskrbel dvajsetletni Damjan Bohar, ki je tako ob debiju v Prvi ligi dosegel tudi svoj prvi zadetek.

Mariborčani so pred domačim občinstvom otvorili novo prvoligaško sezono, za razliko od superpokalne tekme, pa so gledalci Ljudski vrt tokrat zapuščali zadovoljnejši. Tekma se je najprej obrnila na mariborsko stran, ko je sodnik Goričan pokazal drugi rumeni karton Nejcu Mevlji, ob pritisku Maribora pa bi številčna prednost morala pomeniti, da bodo slej ko prej ugnali Vasjo Simčiča. Mreža pa se je zatresla na drugi strani, ko je Ljudski vrt utišal Aris Zarifovič, ki je bil najvišji po kotu. Mariborčane je vodstvo Gorice podžgalo in le dvanajst minut kasneje je Etien Velikonja ponovno pokazal, zakaj je eno prvih napadalskih imen v Sloveniji, potem ko je izkoristil podajo Mezge. Slednji je zrežiral preobrat, potem ko je z bele točke v 82. minuti postavil končni rezultat srečanja.

Zanimivo je bilo tudi na dveh preostalih prvoligaških stadionih. Domžalčani so gostovali pri prenovljenem Velenju, zmago z 0:2 pa so si zagaotovili v drugem polčasu. Juninho in Horvat bi lahko zadela že v prvem, zato pa sta kasneje Krcič in Knezovič. V Kranju pa so Triglavani v novo sezono štartali povsem drugače kot lani, ko so prejeli kar pet zadetkov v svojo mrežo. Tokrat so z golom v sodnikovem podaljšku premagali Nafto (2:1) in še enkrat potrdili dejstvo, da se nogomet igral do zadnjega sodnikovega žvižga.

Maribor - Hit Gorica               2:1 (0:0)

Stadion Ljudski vrt, gledalcev 1600, sodniki: Goričan (Loče pri Poljčanah), Lunežnik (Zgornja Ložnica) in Robert Vukan (Apače).
Strelci: 0:1 Zarifović (68.), 1:1 Velikonja (80.), 2:1 Mezga (83./11-m.).

Maribor: Pridigar, Milec, Vidović, Arghus, Trajkovski, Mezga (od 90. Filipović), Mertelj (od 66. Volaš), Cvijanović, Da Silva (od 60. Jelić), Berić, Velikonja.

Hit Gorica: Simčič, Buzeti, N. Mevlja, Zarifović, A. Jogan, M. Mevlja, Kovačević, Arčon (od 67. Gregorič), Galešić (od 90. Martinović), Plut (od 88. K. Jogan), Vicente.

Rumeni kartoni: Mertelj, Arghus, Jelić; N. Mevlja, M. Mevlja, Plut, Galešić.
Rdeč karton: N. Mevlja (64., drugi rumeni).


Triglav - Nafta                       2:1 (1:0)

Športni center Kranj, gledalcev 500, sodniki: Jug (Tolmin), Rajh (Hajdina) in Kopač (Spodnja Idrija).
Strelci: 1:0 Dimitrov (37.), 1:1 Zelko (56.), 2:1 Dolžan (90.).

Triglav: Pelko, Gaberšček, Ovčina, Burgar (od 65. Loboda), Brajič, Krcić, Dolžan, Dimitrov (od 58. Đurković), Sever (od 82. Levstek), Najdenov, Košnik.

Nafta: Ajlec, S. Vinko, Lesjak, Jerebic, Sreš (od 78. Raduha), Šeruga, Korošec, Levačič, Jovanović (od 55. Zelko), V. Vinko (od 73. Vöröš), Vaš.

Rumeni kartoni: Sever; S. Vinko, Vaš.
Rdeč karton: S. Vinko (70., 2. rumeni).


Mura - Koper                         1:0 (1:0)

Stadion Fazanerija, gledalcev 5000, sodniki: Čeferin, Žunič (oba Kranj), Kokolj (Škofljica).
Strelec: 1:0 Bohar (22.).

Mura: Draković, Janža, Kouter, Ošlaj, Cipot, Maruško, Horvat, Bohar (od 66. Gruškovnjak), Fajić, Lotrič (od 79. Bencak), Sreš (od 60. Pavel).

Luka Koper: Hasić, Handanagić, Hadžič (od 59. Karić), Grižonič, Struna, Žibert (od 70. Stojanovič), Vasiljev, Osterc, Guberac, Bagarić (od 52. Bunderla), Linić.

Rumeni kartoni: Maruško; Hadžič, Grizonič.


Rudar Velenje - Domžale        0:2 (0:0)

Mestni stadion ob jezeru, gledalcev 1050, sodniki: Drečnik (Hrastnik), Podgornik (Vrhnika) in Švarc (Ivančna Gorica).
Strelca: 0:1 Krcić (63.), 0:2 Knezović (82.).

Rudar Velenje: Savič, Mujaković (od 76. Djokić), Jeseničnik, Novaković, Trifković (od 74. Rošer), Majcen (od 74. Purišić), Rotman, Podlogar, Tolimir, Dedič, Stojnić.

Domžale: Vidmar, Topić (od 22. Grbić), Horvat (od 58. Zadnikar), Knezovič, Zec, Drevenšek, Krcić (od 72. Smukavec), Juninho, Elsner, Apatič, Vuk.

Rumeni kartoni: Dedič, Mujaković, Novaković, Purišić; Grbić, Smukavec.
Rdeč karton: Novaković (89., 2. rumeni).


Olimpija - CM Celje                0:3 (0:0)

Stadion Stožice, gledalcev 700, sodniki: Gostenčnik (Maribor), Žekš (Črenšovci) in Gabor (Martjanci).
Strelci: 0:1 Pavlović (52./11 m.), 0:2 Bezjak (79.), 0:3 Bezjak (87.).

Olimpija: Džafić, Čadikovski (od 22. Kašnik), Jović, Salkić, Valenčič, Anđelković, Ranić (od 53. Bešić), Delamea Mlinar (od 72. Fink), Omladič, Vršič, Radujko.

CM Celje: Kotnik, Krajcer, Krljanović (od 74. Marijan), Popović (od 80. Medved), Bezjak, Kapić, Močivnik (od 86. Ristovski), Radulović, Pavlović, Gobec, Vidmajer.

Rumeni kartoni: Jović, Anđelković; Gobec, Kapić, Radulović.
Rdeč karton: Salkić (18.).

Tekst: NZS/MaK
Foto: Sportida.com

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA