Zmaji mimo knapov

Olimpija je v 23. krogu Prve lige v Ljubljani premagala Rudar z 2:1 (2:0).

Zeleno-beli so na drugi spomladanski tekmi vpisali še drugo zmago. Po "kanonadi" v Lendavi je Olimpija tokrat zabila "le" dva zadetka, ki pa sta bila dovolj za 11. zmago v sezoni. Drugouvrščena ekipa prvenstva je oba zadetka zabila v končnici prvega polčasa, Velenjčanom pa je v drugem delu uspelo le ublažiti deveti poraz sezone, po katerem ostajajo na petem mestu.
 
Tekmo v Ljubljani so bolje začeli Velenjčani, ki so imeli v 17. minuti lepo priložnost za vodstvo. Nenad Novaković je podal v kazenski prostor, kjer sta bila Luka Majcen in Matej Podlogar, slednji pa je le za malo zgrešil cilj. Na drugi strani so domači prvič resneje ogrozili vrata gostov v 21. minuti, ko je malce premalo natančno meril Dare Vršič. V zaključku polčasa pa so izbranci Bojana Prašnikarja izvedli malo ofenzivo, ki se jim je obrestovala.

V 41. minuti je najprej Nikola Nikezić izgubil dvoboj iz oči v oči z Gregorjem Finkom, ta pa je nato moral hitro dvakrat pobrati žogo iz svoje mreže. Najprej ga je v 42. minuti z močnim strelom ugnal Dalibor Radujko, tri minute pozneje pa je Novaković storil prekršek nad Nikezićem v svojem kazenskem prostoru, tako da so sodniki pokazali na belo točko. Zanesljiv izvajalec najstrožje kazni je bil Vršič.

V drugem polčasu je bila igra uvodoma malce bolj umirjena, Velenjčani pa so si upe po ugodnem razpletu povrnili v 65. minuti, ko je Leon Črnčič prodrl po desni strani, močno podal v kazenski prostor, kjer je bil Majcen in ukanil Elvisa Džafića.

V 74. minuti so do nove priložnosti prišli tudi domači, a je strel Milana Anđelkovića z glavo Fink obranil, na drugi strani pa je dobro posredoval Džafić po strelu Podlogarja. V končnici tekme je bil blizu izenačenja Sebastjan Berko, ki je ustrelil malo mimo vrat, kar je bila tudi zadnja resnejša priložnost ljubljansko-velenjskega dvoboja.

SORODNE NOVICE

  • 10.03.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Olimpija - Rudar
    Oglejte si izjavi iz Ljubljane, s tekme 23.kroga Olimpija - Rudar.

DELI NA