Zmaji odpravili grofe
Olimpija je v 32. krogu Prve lige premagala CM Celje s 3:1 (0:0).

Ljubljančani so niz nepremaganosti podaljšali že na 15 tekem. Tokrat so se dolgo mučili s Celjani, ki so tudi povedli, a ob dveh izključenih celjskih igralcih drugega kot preobrata Olimpije v zaključku tekme vendarle ni bilo pričakovati.

Zeleno-beli imajo zdaj 52 točk oziroma le eno manj od tretjega Kopra, medtem ko Celjani ostajajo na sedmem mestu z dvema točkama naskoka pred Nafto.

Olimpija je tekmo začela podjetno, takoj prevzela nadzor nad dogajanjem, a razen strela Zorana Zeljkovića v osmi minuti ni bila posebej nevarna.

Celjani so se po slabe pol ure le opogumili in odločneje krenili na ljubljansko polovico, a tudi oni so le poredko izvedli kakšno obetavnejšo akcijo. Gledalci na tribunah so bili kar malo prikrajšani za prave nogometne užitke, za eno večjih razburjenj je v 39. minuti poskrbel Zoran Pavlovič, ki se je sam znašel pred Damirjem Botonjićem, a je ljubljanski vratar njegov strel obranil.

Celjani so podjetno začeli drugi polčas in v 56. minuti je imel Roman Bezjak lepo priložnost za vodstvo, vendar je bil Botonjić na pravem mestu. Toda njihov nalet se je ustavil po 58. minuti, ko je zaradi drugega rumenega kartona moral igrišče zapustiti Klemen Medved. Takoj zatem so Ljubljančani dvakrat ustrelili proti celjskim vratom, posebej nevaren je bil poskus Erika Salkića z razdalje, s katerim je imel Amel Mujčinović precej dela.

Kljub igralcu manj je Celjanom v 69. minuti uspelo povesti. Po napaki Miroslava Cvijanovića je do žoge prišel Ivan Firer in po samostojnem prodoru zadel za 1:0. Takoj zatem pa nov udarec za goste. Saša Bakarič je zaradi igranja z roko dobil neposreden rdeč karton, hkrati pa zakrivil enajstmetrovko. To je izvedel Anej Lovrečič, Mujčinović je strel obranil, toda do odbite žoge je prišel Enes Rujović in izid izenačil.

Samo vprašanje časa je bilo, kdaj bodo zeleno-beli še enkrat unovčili izdatno številčno prednost. Na to ni bilo treba dolgo čakati, saj je že v 77. minuti Boban Jović z roba kazenskega prostora zadel za 2:1. Zmago domačih je v sodniškem dodatku s strelom z 20 metrov potrdil Nik Omladič.

SORODNE NOVICE

  • 07.05.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Olimpija-Celje
    Oglejte si izjavi po tekmi 32. kroga Prve Lige Olimpija-Celje.

DELI NA