Zmaji odpravili knape
Rudar je v 32. krogu Prve lige v Velenju izgubil proti Olimpiji z 0:3 (0:2).

Nekdanji napadalec slovenske reprezentance Ermin Šiljak je uspešno začel trenersko pot pri Olimpiji, ki je med tednom odslovila Bojana Prašnikarja. Zeleno-beli, ki so pred tem v sezoni dvakrat premagali Velenjčane, enkrat pa z njimi igrali neodločeno, so tudi tokrat upravičili vlogo favorita in domačo mrežo zatresli trikrat.

Tako so se štiri kroge pred koncem (Ljubljančani bodo sicer igrali le še tri tekme, saj so dvoboj 33. kroga odigrali že vnaprej) še utrdili na drugem mestu prvenstvene lestvice, medtem ko Rudar ostaja šesti.

Ljubljančani so povedli že v šesti minuti. Domači nogometaši so žogo slabo izbili iz svojega kazenskega prostora, do nje je prišel Đorđe Ivelja in jo spravil v tekmečevo mrežo. V 16. minuti so gosti znova zagrozili, Nik Omladič je močno sprožil s prostega strela, domači čuvaj mreže Gregor Fink je žogo odbil do Davida Kašnika, ki pa je meril previsoko. V nadaljevanju so odločneje zaigrali tudi domači si priigrali nekaj polpriložnosti, dotlej najbolj nevarni pa so bili v 25. minuti, ko je Luka Žinko za las zgrešil cilj.

Šest minut pozneje so gosti podvojili svojo prednost. Erik Salkić je z leve strani podal v sredino, kjer se je najbolje znašel Anej Lovrečič in premagal Finka. Tik pred koncem polčasa bi lahko domači znižali zaostanek, saj so si priigrali najlepšo priložnost polčasa. Po podaji Dejana Purišića v kazenski prostor je z glavo streljal Damjan Trifković, a bil le malce premalo natančen.

V drugem polčasu so prvi nevarno akcijo izpeljali domači, ko se je po podaji Rusmina Dediča za strel s 25 metrov odločil Trifković in namučil Elvisa Džafića, ki pa se ni pustil premagati. V teh trenutkih so bili domači precej konkretnejši in so še nekajkrat poskusili z udarci proti vratom gostov, a neuspešno. Tudi zato se je domači trener 20 minut pred koncem tekme odločil opraviti kar vse tri menjave hkrati in s svežimi močmi v končnici tekme poiskati ugodnejši razplet.

Toda do njega ni prišlo. Aleš Jeseničnik je namreč v 76. minuti dobil drugi rumen karton in moral predčasno pod prho, številno prednost pa je že tri minute zatem po podaji Filipa Valenčiča unovčil Dare Vršič in tako dokončno odločil tekmo.

SORODNE NOVICE

  • 28.04.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Rudar - Olimpija
    Oglejte si izjavi iz Velenja, s tekme 32. kroga Prve lige Rudar - Olimpija.

DELI NA