Zmaji premagali grofe

Celje je v 28. krogu Prve lige doma izgubilo proti Olimpiji z 1:2 (0:2).

Celjani so po dobrem začetku spomladanskega dela prvenstva ter treh remijih in zmagi doživeli še tretji zaporedni poraz. Pred nekaj dnevi so klonili pred vodilnimi Mariborčani, nato pred tretjeuvrščeno Muro, danes pa še pred drugouvrščeno Olimpijo, ki je zmagala drugič zapored.

Ljubljančani so do zmage prišli z zadetkoma iz prvega polčasa, Celjanom pa kljub zadetku v uvodu drugega dela ter nekaterim lepim priložnostim v nadaljevanju ni uspelo priti do točke. Celje tako ostaja na osmem mestu z varnimi sedmimi točkami prednosti pred predzadnjo Nafto, ki je danes izgubila pomemben dvoboj z zadnjim Triglavom.

Celjani so odločno začeli in imeli v peti minuti izjemno priložnost, ko se je Tadej Kotnik znašel sam pred Elvisom Džafićem, a na koncu za malo zgrešil cilj. Ljubljančani so sicer nato prišli do nekaj zaključnih strelov, v 25. minuti pa so tudi povedli, ko je Dare Vršič žogo poslal v globino, v kazenskem prostoru je do nje prišel Dejan Djermanović in nekoliko z desne strani žogo poslal v nasprotni kot.

Čeprav so bili Celjani v nekaterih akcijah v prvem polčasu celo nevarnejši od gostov, pa so ti v 44. minuti podvojili prednost. Po Vršičevi podaji s peto je do strela prišel Boban Jović, ki je nastreljal le enega domačih nogometašev, žoga pa se je odbila točno do Nikole Nikezića, ki jo je pospravil v domačo mrežo.

Celjani so se v igro vrnili v 54. minuti, ko je Roman Bezjak na levi strani v bližini vrat dvignil žogo čez branilca, ta je prišla do Benjamina Verbiča, ki jo je zabil v mrežo. V 61. minuti so bili zeleno-beli le nekaj centimetrov oddaljeni od novega povišanja vodstva, saj je Vršič neposredno iz kota zatresel vratnico.

Takoj zatem so z enako mero na drugi strani vrnili Celjani, saj je Bezjak s 25 metrov oplazil prečko, Marijo Moćić pa je nato v 64. minuti resno preizkusil še Džafićevo zbranost. Tudi v nadaljevanju sta imeli obe ekipi svoje priložnosti, eno lepših je imel Bezjak v 80. minuti, ko je Džafić dobro posredoval in preprečil izenačenje. V samem zaključku tekme je igra malce "padla", že v sodniškem dodatku pa je strel Vršiča nekoliko z desne strani kazenskega prostora obranil Amel Mujčinović.

SORODNE NOVICE

  • 03.04.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Celje - Olimpija
    Oglejte si izjavi iz Celja, s tekme 28. kroga Prve lige Celje - Olimpija.

DELI NA