Zmaji preplavali Dravo
Olimpija je v 18. krogu Prvelige premagala Labod Dravo s 3:0 (0:0).

Ljubljančani so proti Dravi po zaslugi boljše predstave v drugem polčasu dosegli deveto zmago v prvenstvu in se (vsaj začasno) spet prebili pred Maribor na tretje mesto. Na drugi strani je Drava vknjižila deveti poraz, ki jo je le še učvrstil na zadnjem mestu.

Ptujčani so nastopili z zelo pomlajeno zasedbo, saj so najboljši nogometaši zaradi težkih razmer v klubu - ta je v prisilni poravnavi - stavkali. Pod vodstvom Draga Preloga in Tomislava Grbavca so tako v Ljubljani nastopili "golobradi" mladeniči, že v prihodnjem krogu pa naj bi se na zelenice vrnila tudi najboljša ptujska zasedba, ki naj bi včeraj
končala stavko. Danes si je na tribunah ogledala tudi nastop svojih naslednikov.

In s prikazanim v prvem polčasu je bila lahko tudi kar zadovoljna. Mladi Ptujčani so z obrambno postavitvijo onemogočili razvoj ljubljanske igre, v 36. minuti pa so iz protinapada celo zapravili lepo priložnost za vodstvo. Marinič je v globino podal do Kureža, ki je sam stekel proti domačemu vratarju Oblaku, a je bil slednji uspešnejši.

Na drugi strani se je izkazal tudi Bučar v Dravinih vratih, predvsem po Škerjančevem poskusu v 39. minuti. Sicer je imela Olimpija terensko pobudo, prek Roja (17., 28.), Cimirotića (32. 40.) in Bonifacia (43.) pa zapravila nekaj obetavnih priložnosti, ki pa nikakor niso mogle dvigniti bledega vtisa. Pred koncem polčasa se je zadetku najbolj približal De Abreu, ki je iz bližine oplazil prečko.

Gostitelji so drugi polčas le začeli bolj odločno. Tako so po vrsti nove priložnosti zapravili Filipović (50.), Škerjanc (51.) in
Cimirotić, ki je v 54. minuti zgrešil skoraj nemogoče. Nato pa so favorizirani Ljubljančani le strli odpor Dravinih mladeničev. V razmaku dveh minut je bil dvakrat uspešen Da Silva. Najprej je zadel iz bližine po podaji iz kota, nato pa sta s Cimirotićem izigrala gostujočo obrambo, Brazilec pa je iz težkega položaja žogo le spravil v mrežo.

Da Silva je imel v 79. minuti celo priložnost za "hat-trick", saj se je sam znašel pred Bučarjem, ki pa je dobro posredoval. Končni izid je v sodnikovem podaljšku postavil Cimirotić z diagonalnim strelom z desetih metrov.

SORODNE NOVICE

DELI NA