Zmaji presenetili vrtnice
HIT Gorica je v 2. krogu Prve lige izgubila proti ljubljanski Olimpiji z 1:2 (0:0).

Po zelo bledi predstavi proti Interblocku je le malokdo pričakoval, da bi lahko povratniki v prvo ligo presenetili sredi Nove Gorice. Ampak napravili so prav to. Novogoričani so imeli navidez vse vajeti igre v svojih rokah, toda dve napaki obrambe sta bili dovolj, da sta izkušena napadalca Tiganj in Cimerotič zaostanek spremenila v prednost in zmago, h kateri je veliko prispeval tudi mladi vratar Oblak z nekaj odličnimi posredovanji.

Prvi polčas tekme v novogoriškem športnem parku ni navdušil. Nogometaši so v soparnem vremenu poskušali predvsem od daleč, izjema je bil strel Velikonje z glavo po podaji Kršića v 16. minuti. Nato pa so po vrsti Kršić, Goran Cvijanović in Galešić iz razdalje merili na novogoriški strani, za Olimpijo pa so  poskusili Ibraimi, Cimerotič in Rujović.

Povsem drugače je bilo v nadaljevanju. V 50. minuti je lepo do strela z 20 metrov prišel Cimerotič, a meril malce nenatančno. Že v naslednjem napadu so gostitelji povedli. Galešić je sprožil z 20 metrov, ob tem je žoga malce oplazila Salkića in presenetila Oblaka v ljubljanskih vratih. Takoj za tem je z glavo poskusil še Osterc, ki pa je zadel enega domačih branilcev.

Novogoričani so v teh trenutkih popolnoma prevzeli pobudo na igrišču in nizali akcije. Eno izmed teh je v 58. minuti s strelom zaključil Velikonja, toda z roba kazenskega prostora je za nekaj centimetrov zgrešil cilj. Pet minut pozneje so imeli domači nogometaši indirekten prosti strel na robu ljubljanskega kazenskega prostora. Močno je sprožil Kršić, Oblak je žogo odbil do malce presenečenega Osterca, ki jo je poslal čez gol.

Goriški napadalec Velikonja je bil blizu uspeha tudi v 67. minuti, ko je s strelom od daleč namučil mladega Oblaka v ljubljanskih vratih. Kljub prevladi domačih pa so Ljubljančani v 75. minuti izenačili. Salkić je podal z desne strani pred gol, kjer je "rezervist" Tiganj s prefinjenim strelom z glavo premagal Simčiča.

Popoln šok pa so domači navijači in nogometaši doživeli v 83. minuti. Zadnjemu goriškemu branilcu Gorinšku je spodrsnilo, kar je izkoristil pazljivi Cimerotič, mu odvzel žogo preigral še vratarja in zeleno-bele povedel na prag prve zmage v tej sezoni. Ob koncu tekme sta imela priložnost za izenačenje še Velikonja, ki mu je veselje spet preprečil Oblak, in Galešić, ki je meril malo mimo vrat. V tretji minuti sodnikovega podaljška je na drugi strani Cimerotič le za las zgrešil zadetek za 3:1.

SORODNE NOVICE

DELI NA