Zmaji so se učvrstili

Hit Gorica je v 30. krogu Prve lige v Novi Gorici izgubila proti Olimpiji z 2:3 (0:1).

Olimpija je malce podaljšala čakanje Maribora na nov naslov prvaka. Da bi že šest krogov pred koncem Štajerci desetič slavili v državnem prvenstvu, bi morali zeleno-beli danes izgubiti ali igrati neodločeno v Novi Gorici. Toda izbranci Bojana Prašnikarja so osvojili vse tri točke in za Mariborom zaostajajo za 17 točk.

Gorica pa na tretjem mestu za Ljubljančani po novem zaostaja za pet točk.

Gledalci v Novi Gorici so v prvem polčasu spremljali kar dinamično predstavo, v kateri so imeli oboji kar nekaj lepih priložnosti. Sam uvod tekme je bil sicer nerazburljiv, zato pa je v 17. minuti nevarno meril Dejan Djermanović, na drugi strani pa je Alen Jogan v 20. minuti povsem neoviran z glavo iz bližine zgrešil gol in žogo poslal malo mimo vratnice z igrišča.

V trenutkih, ko je Gorica imela pobudo in pritiskala proti vratom gostov, pa je Olimpija zadela. V 30. minuti se je med strelce vpisal Nikola Nikezić, ki je v mrežo pospravil odbito žogo po prostem strelu Dareta Vršiča. Slednji je le malce zatem nevarno meril z glavo s 14 metrov, vendar je bil Darko Brljak na mestu, tako kot na drugi strani Elvis Džafić v 42. in 44. minuti po poskusih Gorana Galešića in Vita Pluta.

Gorica je izenačila v 48. minuti, potem ko je Boban Jović premagal lastnega vratarja. Brljak je poslal dolgo žogo, Jović jo je želel oddati Džafiću, a ga pri tem "lobal" in zabil avtogol. Toda zeleno-beli so hitro odgovorili, po podaji Vršiča z leve strani je z glavo v 61. minuti zadel Dejan Djermanović, ki je moral pozneje z igrišča zaradi poškodbe kolena.

Domači so bili blizu izenačenja v 65. minuti, ko je Plut zatresel vratnico, toda že v naslednjem napadu je Olimpija povišala vodstvo, saj je Aris Zarifović v kazenskem prostoru zrušil Erika Salkića, najstrožjo kazen pa je zanesljivo izvedel Vršič. V 80. minuti so se Novogoričani vrnili v igro, potem ko je Plut zadel z roba kazenskega prostora. Andrej Komac je imel v četrti minuti sodniškega dodatka še eno priložnost za Gorico, ki pa je ostala neizkoriščena.

SORODNE NOVICE

  • 14.04.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Gorica - Olimpija
    Oglejte si izjavi iz Gorice, s tekme 30. kroga Prve lige Gorica - Olimpija.

DELI NA