13.01.2024 | Prva liga Telemach
Zmaji učinkoviti na uvodni pripravljalni preizkušnji

Olimpija je na prvi pripravljalni tekmi napolnila mrežo zagrebškega Jaruna. Celjani so izgubili z zagrebškim Dinamom, Osijek pa je ugnal Koprčane. Domžalčani so po preobratu izgubili s celovško Austrio, Radomlje pa so v Kranju premagale ekipo Triglava.

Vodilni Celjani so se po selitvi v hrvaško Istro pomerili z Dinamom in v Poreču izgubili z 0:2. Hrvaški prvak je povedel v šesti minuti, ko je po napaki v celjski obrambi zadel Takuro Kaneko. Zagrebčani so v 36. minuti prednost podvojili s strelom z bele točke, po prekršku nad novincem Alberjem Hoxho je enajstmetrovko izkoristil Bruno Petković. Celjani so pretili preko Gregorja Bajdeta, Marka Zabukovnika, Rolanda Aaronsa in Matica Vrbanca.

Olimpija je v Šiški, v Športnem parku Ilirija, na igrišču z umetno travo gostila ekipo Jaruna. Hrvaški drugoligaš se je v zaostanku znašel v peti minuti, ko je v polno meril Marko Brest. Izid prvega polčasa je v 33. minuti postavil Diogo Pinto. Zmaji so se razigrali v nadaljevanju dvoboja, ko je padlo kar šest zadetkov. V peti minuti drugega polčasa je po seriji kotov prednost povišal Jorge Silva, deset minut kasneje je po podaji Nemanje Motike zadel Admir Bristrić. V 64. minuti se je zadetka veselil debitant v članski ekipi Mateo Aćimović, zmago Olimpije pa je z zadetki v 72., 84. in 87. minuti potrdil Aldin Jakupović.

Koprčani so na atletskem stadionu Bonifike gostili Osijek, ki je slovensko Istro zapuščal z zmago. Slavonci so prvi polčas dobili z zadetkom Slavka Bralića, sredi drugega polčasa pa je bil uspešen še Amar Zahirović. Kanarčke v prihodnjih dneh čaka še dvoboj s splitskim Hajdukom.

Domžalčani so se odpravili na avstrijsko Koroško, kjer so se pomerili s celovško Austrio. Zasedba trenerja Dušana Kosića je po avtogolu Nicolasa Wimmerja in zadetku Benjamina Markuša dobila prvi polčas, gostitelji pa so v nadaljevanju prišli do preobrata in zmage. V 63. minuti je izenačil Sebastian Soto, ki je izid prvič poravnal že ob koncu prvega polčasa, zmago Austrie pa je v 71. minuti potrdil Jannik Robatsch. V domžalski zasedbi so sicer pogrešali za enajsterico nogometašev.

Radomljani so gostovali v Kranju, v mrežo Triglava pa so pospravili štiri žoge. V prvem polčasu sta zadela Andrej Pogačar in Nejc Močnik, ki je jeseni nosil dres Tolmina, v drugem delu srečanja pa je bil dvakrat natančen še Madžid Šošić.  

CELJE - DINAMO ZAGREB 0:2 (0:2)

Strelca: Kaneko (6'), Petković (36'/11m).
Celje: Rozman (od 30. Obradović, od 60. Jurhar) Karničnik (od 46. Ajhmajer), Nemanič (od 46. Zec), Klašnja (od 46. Vuklišević), Milić (od 46. Krefl), Zabukovnik (od 46. Vrbanec), Kouter (od 46. Dulca), Prutsev (od 60. Džumhur), Popović (od 46. Mačak), Aarons (od 46. Beji, od 70. Veselaj), Bajde (od 30. Adetunji, od 60. Edmilson). Trener: Damir Krznar.

AUSTRIA CELOVEC - DOMŽALE 3:2 (1:2)

Strelci: Soto (41', 63'), Robatsch (71'); Wimmer (22'/ag), Markuš (44').
Domžale: Tratnik, Markuš, Topalović, Offenbacher, Kolobarić, Perc, Pišek, Hempt, Brecl, Šturm, Bobarić. Igrali so še: Štubljar, Klemenčič, Karahodžić Dovžan, Hodžić, Nwankwo, Đapo, Krupić, Marasović, Blažević, Zabukovnik, Kmetič, Tolić, Makadji, Hmura. Trener: Dušan Kosić.

KOPER - OSIJEK 0:2 (0:1)

Strelca: Bralić (32'), Zahirović (75').
Koper: Koprivec, Pavlović, Mittendorfer, Sidibie, Ankrah, Lauš, Vešner Tičić, Petriško, Ruedl, Mulahusejnović, Osuji. Igrali so še: Čurćija, Diaby, Prce, Mrkela, Tepšić, Tomek, Groznica, Marsetič, Jelenič, Nkada, Sule. Trener: Aleksandar Radosavljević.

OLIMPIJA - JARUN 8:0 (2:0)

Strelci: Brest (5'), Diogo Pinto (38'), Jorge Silva (50'), Bristrić (60'), Aćimović (64'), Jakupović (72', 84', 87')
Olimpija: Pintol, Lasickas, Ratnik, Karamatić, Janković, Agba, Posavec, Boultam, Brest, Kasa, Pedro Lucas. Igrali so še: Mauricio, Lubej Fink, Jorge Silva, Nikola Motika, Diogo Pinto, Bristrić, Ristić, Elšnik, Fadida, Nemanja Motika, Raul, Dvoršak, Muhamedbegović, Sualehe, Aćimović, Jakupović. Trener: Zoran Zeljković.

TRIGLAV KRANJ - KALCER RADOMLJE 1:4

Strelci: Pogačar, Močnik, Šošić (2x).

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Olimpija
    Nedelja bo v znamenju spopada vodilnih ekip Prve lige Telemach. Olimpija bo gostovala pri vodilnem Celju, ki bi s točko potrdilo naslov državnega prvaka.
  • 20.04.2024 | Prva liga Telemach
    Olimpija napolnila mrežo Aluminija
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 32. krogu Prve lige Telemach doma premagali Aluminij s 5:0 (1:0).
  • 18.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Aluminij
    Zmaji po porazu na derbiju pričakujejo predzadnji Aluminij. Se bodo oddolžili navijačem?
  • 17.04.2024 | Prva liga Telemach
    Mariboru pripadel derbi v Ljubljani
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v zaostali tekmi 26. kroga Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 1:2 (1:0).
  • 16.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Maribor
    Olimpija in Maribor se bosta v zaključku prvenstva srečala še dvakrat, v sredo bo v Stožicah odigran zaostali derbi 26. kroga Prve lige Telemach. Kdo bo uspešnejši v spopadu velikih rivalov?
  • 15.04.2024 | Prva liga Telemach
    Zanesljiva zmaga Olimpije v Domžalah
    Nogometaši Domžal so v 31. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 1:3 (0:0).
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Olimpija
    Nedeljski nogometni maraton Prve lige Telemach bodo zaključili nogometaši Domžal in Olimpije. Zmaji ob Kamniško Bistrico prihajajo po remiju z Radomljami, ravbarji so izgubili z Rogaško.
  • 10.04.2024 | Prva liga Telemach
    Radomljani odščipnili točko Olimpiji
    Nogometaši Olimpije in Kalcer Radomelj so se v 30. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:1).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Radomlje
    Radomlje se v zaključek sezone podajajo z novim trenerjem, ki bo ognjeni krst doživel v Stožicah. S kakšnim izidom se bo predstavil Darjan Slavic?
  • 06.04.2024 | Prva liga Telemach
    Bristrić odločil v korist Olimpije
    Nogometaši Rogaške so v 29. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 2:3 (1:1).

DELI NA