Zmaji ugnali Prekmurce
Olimpija je v tekmi 17. kroga Prve lige v Ljubljani premagala Muro s 3:1 (2:1).

Nogometaši Olimpije nadaljujejo s svojim zmagovitim nizom na stožiškem stadionu. Tokrat so v derbiju kroga po všečni igri z obeh strani - predvsem to velja za prvi polčas-, premagali Muro 05 in se jim oddolžili za poraz v Murski Soboti (2:4).
Tekma je bila v prvih 45 minutah polna zanimivih dogodkov, domači so imeli večji del več žogo v nogah, a so bili Prekmurci povsem enakovredni. Odločila je učinkovitost oziroma natančnost Olimpijinih igralcev, ki so se v drugem delu pomaknili v obrambo in brez posebnih težav zabeležili že sedmo zmago na domačem igrišču in osmo nasploh.

Vsi trije goli v prvem polčasu so padli od 20. do 27. minute. Po seriji strelov od daleč z obeh strani, ki niso obrodili sadov, so Ljubljančani povedli po protinapadu, ko je Saša Ranić lepo podal žogo v prazen prostor, Adnan Bešić je sam stekel proti vratarju Alešu Luku in ga s strelom ob levi vratnici tudi premagal. Veselje gostiteljev ni dolgo trajalo, saj so Sobočani le tri minute pozneje izenačili. Milan Anđelković je bil v zračnem dvoboju z Nusmirjem Fajićem premalo čvrst, znašel se je na tleh, napadalec ponosa Prekmurja je podarjeno žogo poslal v sredino, kjer je Mateju Eteroviću ni bilo težko potisniti v mrežo.

Toda tudi slavje Prekmurcev je kratko trajalo, za kar je zaslužen Filip Valenčič, ki se je odločil za strel iz 28 metrov, žoga pa je končala v desnem zgornjem kotu vratarja Luka. Nekaj minut zatem je vratar Elvis Džafić ubranil strel Fajića, po prekinitvi pa je Fabjan Cipot z glavo zadel le Daliborja Radujka v hrbet. V končnici so imeli domači še dve priložnosti, ki pa jih Matic Fink in Bešić nista spremenila v vodstvo.

Zato pa je to na začetku drugega dela to uspelo Daretu Vršiću. Davor Škerjanc je pobegnil po desni strani, zavrnil žogo v sredino, kjer je Valenčič med nogama spustil do slovenskega reprezentanta, ki je še enkrat več dokazal, da ima natančen strel in zakaj je najboljši strelec lige.

Po zanesljivem vodstvu so Ljubljančani spremenili taktiko. Pomaknili so se na svojo polovico, gostje so si priigrali nekaj polpriložnosti, najlepši sta zapravila Fajić in Leon Horvat. Tudi varovanci Dušana Kosića so se še nekajkrat znašli v ugodnem položaju, toda Valenčić je zadel zunanji del mreže, nenatančen pa je bil še Bešić. A zaradi tega Kosić ni mogel biti slabe volje, saj je Olimpija obdržala zaostanek štirih točk za vodilnim Mariborom (ima tekmo manj).

SORODNE NOVICE

  • 06.11.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Olimpija - Mura
    Oglejte si izjavi iz Ljubljane,  s tekme 17. kroga Prve lige Olimpija - Mura.

DELI NA