Zmaji ugnali knape
Olimpija je v 5. krogu Prve lige premagala Rudar s 3:1 (2:1).

Olimpija je kljub velikim težavam v obrambi (poškodbe so jo dodobra načele) proti Velenjčanom zanesljivo slavila zmago in drugič v tej sezoni vpisala tri točke v prvenstveno lestvico ter "skočila" na tretje mesto. Rudar ostaja peti.

Tekma se za oslabljene Ljubljančane (manjkali so Enes Rujović in branilci Sreten Sretenović, Antonio Delamea Mlinar in Boban Jović) ni dobro začela, saj se je že v peti minuti znašla v zaostanku. Po kotu Amela Mujakovića se je žoga pred golom znašla ob Luki Majcnu in Eriku Salkiću, od slednjega pa se odbila v mrežo. Zadetek so vseeno pripisali velenjskemu nogometašu.

Po uvodnih minutah so igro počasi začeli vzpostavljati tudi zeleno-beli, ki so v 19. minuti izenačili, potem ko je Dare Vršič zadel z volejem po podaji Dragana Čadikovskega. V nadaljevanju je imela Olimpija na trenutke rahlo pobudo, sicer pa so gledalci lahko videli dokaj enakovredno igro, v kateri sta ekipi sprožili po nekaj bolj ali manj nevarnih strelov, ki pa izida niso spremenili.

V 43. minuti pa so Ljubljančani izpeljali lepo, uigrano akcijo. Vršič je s prostega strela po tleh podal do Čadikovskega, ta je podal na desno stran kazenskega prostora, kjer je bil dovolj hiter Saša Ranić in pred golom našel Milana Anđelkovića, ki je z glavo domače povedel v vodstvo. Takoj zatem je imel priložnost še Filip Valenčič, čigar strel pa je Boban Savič obranil.

Kljub zaostanku so Velenjčani drugi polčas začeli s precej zaprto formacijo, ljubljanska zasedba pa je imela popoln nadzor nad dogajanjem na stožiški zelenici. Po obetavnih uvodnih minutah pa se je dogajanje precej umirilo, pravih priložnosti pa ni bilo. Ko je nastopila prva, je padel tudi nov zadetek.

V 75. minuti je Salkić prodrl po levi strani, žogo oddal Vršiču na vrh kazenskega prostora, ta je nato iz prve podal na levo stran kazenskega prostora do Davorja Škerjanca, ki je z diagonalnim strelom zadel za 3:1. Le dve minuti pozneje je stranski sodnik neupravičeno prekinil nov ljubljanski napad, ki se je sicer končal z zadetkom, a ni obveljal zaradi dosojenega prepovedanega položaja.

Na drugi strani je imel v 87. minuti izjemno priložnost za znižanje zaostanka Matej Podlogar, a je bil v medsebojnem dvoboju boljši Elvis Džafić, Luka Žinko pa je malo zatem s strelom z glavo meril le malce premalo natančno.

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Olimpija - Rudar
    Oglejte si izjavi s tekme 5. kroga Prve lige Olimpija - Rudar.

DELI NA