Zmaji uspešni v Kranju
Olimpija je v tekmi 27. kroga Prve lige v gosteh premagala Triglav Gorenjsko s 4:1 (3:0).

Favoriti zadnjega obračuna 27. kroga so bili gostje iz Ljubljane. Ne le, da so v spomladanskem delu še neporaženi, čeprav so v zadnjih dveh krogih s Primorjem in Domžalami iztržili le dve točki, tudi v medsebojnih dvobojih so bili letos obakrat boljši, na lestvici pa je peto Olimpijo in osmi Triglav ločilo osem točk.

Ta razlika se je po dvoboju povečala na enajst, saj so bili nogometaši Olimpije boljši tekmec in so zasluženo osvojili tri nove točke. Vse pomembno se je zgodilo že v prvem polčasu, v katerem so zeleno-beli svoje priložnosti odlično izkoriščali.

V 11. minuti je Olimpija najprej izvajala prosti strel, v nadaljevanju akcije pa iztržila kot. Pred vrati je bil ob neodločni domači obrambi najbolj zbran Dare Vršič in žogo poslal za hrbet Žana Pelka. Anže Jelar je v 17. minuti prvi preizkusil Kristiana Lipovca, a ni bil nevaren.

Bolj vroče je bilo pred vrati Olimpije v 21. minuti, ko je Erika Salkića pred avtogolom rešila vratnica. Naslednjo akcijo gostov je z zadetkom kronal Tomo Šokota, potem ko ga je našel Zoran Zeljković, strelec pa je ostal sam pred vrati Kranjčanov. Davor Škerjanc je v 28. minuti zadel prečko, V 33. minuti je bilo vodstvo gostov že 3:0, spet je bil podajalec Zeljkovič, na pravem mestu pred golom pa Anej Lovrečič.

Na začetku drugega dela so Kranjčani izvedli dve menjavi, igra pa je postala bolj enakovredna. A tudi po zaslugi gostov, ki so, zadovoljni z visoko prednostjo, nekoliko umirili ritem. V 60. minuti se je poškodoval Jalen Pokorn, ker pa so triglavani do takrat že izkoristili vse menjave, so morali do konca dvoboja igrati le z desetimi.

Kljub rahli pobudi pa Triglav dolgo ni bil nevaren za znižanje izida, dvakrat je poskusil Dejan Burgar, a je bil Lipovac zbran. Klonil je šele pred koncem tekme, ko je Anže Jelar spretno podal v kazenski prostor, zadel pa je Dragan Ovčina. A v izdihljajih tekme so zadeli tudi gostje ter spet ušli na +3, končni izid je postavil Škerjanc.

SORODNE NOVICE

  • 10.04.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Triglav-Olimpija
    Oglejte si izjavi po tekmi 27. kroga Prve lige Triglav-Olimpija.

DELI NA