Zmaji uspešni v Lendavi

Nafta je v 12. krogu Prve lige izgubila proti Olimpiji z 2:3 (2:1).

V minulem krogu je Primorje prekinilo niz Naftinih uspehov, tokrat pa so za slabo voljo v Lendavi poskrbeli ljubljanski zeleno-beli, ki so po zaslugi Stefana Smiljanića prišli do druge prvenstvene zmage.

Na drugi strani je Nafta, pri kateri nikakor niso bili zadovoljni s sojenjem Mateja Juga, doživela četrti poraz, a ostaja članica elitne trojke na vrhu lestvice.

Že v osmi minuti je silovito sprožil s slabšo nogo (levico) Konstantin Vasiljev, a je žoga končala nad okvirjem vrat. Le tri minute zatem je sodnik Jug, s katerim domači navijači niso bili nič kaj zadovoljni, pokazal na belo točko zaradi  igre z roko. Zoran Zeljković je kazenski strel spremenil v vodstvo Ljubljančanov.

Veselje zeleno-belih je trajalo le tri minute. David Kašnik je namreč žogo po podaji Vasiljeva nespretno poslal v lastno mrežo. Sledila sta nevarna poskusa Zeljkovića in Gabriela da Silve, a je žoga obakrat zletela nad okvirjem gola, tako kot tudi po strelu Arpada Vaša v 31. minuti.

Že naslednji napad domačih je Lendavčanom prinesel prvo vodstvo. Vasiljev je izvedel kot, v gneči se je najbolje znašel Erdžan Bečiri in z glavo zadel desni zgornji kot ljubljanskih vrat. Dve minuti pred koncem prvega polčasa so domači zapravili izjemno priložnost za povišanje prednosti. Znova je podal Vasiljev, Aleš Čeh pa je iz idealnega položaja zgrešil cilj.

V nadaljevanju je gostujoči trener Dušan Kosič osvežil napad, kar se mu je obrestovalo, saj je izkušeni Ermin Raković z mojstrskim strelom v 56. minuti izenačil, potem ko je s polvolejem zadel desni zgornji kot domačih vrat.

V 67. minuti so gosti povedli, ko je Stefan Smiljanić izkoristil neodločnost domače obrambe, ki je pričakovala prepovedan položaj, in s 15 metrov zadel levi spodnji kot Naftinega gola.

Volej Vaša je zatem ljubljanski vratar Damir Botonjić obranil, v nasprotnem napadu pa bi Tomislav Šokota lahko dokončno odločil srečanje, a je s štirih metrov z glavo meril mimo gola. Kmalu zatem je ob razglašeni domači obrambi priložnost za povišanje vodstva zapravil še Raković, toda do konca srečanja so Ljubljančani z zrelo in odločno igro zadržali minimalno prednost in zasluženo zmagali.

SORODNE NOVICE

  • 02.10.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Nafta - Olimpija
    Prisluhnite izjavam po tekmi 12. kroga Prve lige Nafta - Olimpija.

DELI NA