Zmaji utrdili drugo mesto

Olimpija je v 31. krogu Prve lige v Ljubljani premagala Nafto z 1:0 (0:0).

Maribor je bil vse do 84. minute tekme v Stožicah že slovenski prvak, toda da se na Štajerskem ne bodo veselili že danes, je takrat poskrbel Filip Valenčič, ki je ne le malce podaljšal čakanje Mariborovih navijačev na uradno potrditev jubilejnega desetega naslova, temveč svoji ekipi priboril tudi pomembne tri točke v boju za drugo mesto na lestvici.

Ljubljančani so takoj od začetka prevzeli pobudo in začeli nizati (jalove) akcije proti lendavskim vratom. V sedmi minuti je Nik Omladič sprožil čez gol, v 15. Adnanu Bešiću z glavo ni uspelo najbolje zaključiti, v 18. minuti pa je Anej Lovrečič meril mimo vrat. Gosti so se v tem delu srečanja bolj ali manj le branili z vsemi razpoložljivimi močmi, kar je domačim oteževalo pripravo resnejših strelov.

V 30. minuti so gosti prvič sprožili, Boštjan Zelko pa kljub temu, da je bil neoviran v kazenskem prostoru, ni zmogel spremeniti začetnega izida, tako kot ne Dalibor Radujko v zaključnih trenutkih polčasa, ko je dvakrat streljal, a obakrat preslabo za vodstvo.

Tudi v drugem polčasu je Olimpija začela konkretneje, a spet brez pravega učinka. V 51. minuti je Omladič streljal iz prve, vendar žogo poslal čez gol, dve minuti pozneje pa je s strelom po tleh poskusil Lovrečič, a je žoga zletela mimo leve vratnice vrat vratarja Darka Prše.

V nadaljevanju sta obe ekipi prišli do nekaj polpriložnosti, kar nekajkrat poskusili s streli proti nasprotnikovim vratom, toda brez uspeha. Enega nevarnejših strelov je v 74. minuti sprožil Naser Kajtazi, ki je močno ustrelil, žoga se je od Elvisa Džafića odbila v polje, a na srečo Olimpije tam ni bilo nikogar iz Naftinih vrst.

Ko je že kazalo, da bodo na Štajerskem že danes lahko odpirali šampanjec, saj bi si v primeru poraza ali neodločenega izida Olimpije Maribor že danes zagotovil naslov prvaka, pa so zeleno-beli vendarle dosegli gol, ki je malce podaljšal čakanje na mariborsko slavje.

V 84. minuti je Omladič izvedel prosti strel, žoga se je od živega zidu odbila do Filipa Valenčiča, ki jo je nato spravil za hrbet Prše. Isti igralec bi lahko le tri minute zatem še povišal prednost domačih, vendar je po tem, ko je že preigral vratarja, zgrešil prazna vrata. V 89. minuti je proti Naftinim vratom ustrelil še Boban Jović in meril le malce premalo natančno.

SORODNE NOVICE

  • 20.04.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Olimpija - Nafta
    Oglejte si izjavi iz Ljubljane, s tekme 31. kroga Prve lige Olimpija - Nafta.

DELI NA