Zmaji v Evropo, Drava ven
Olimpija je v zadnjem, 36. krogu Prve lige premagala Labod Dravo z 2:0 (0:0).

Nogometaši Olimpije so si v svoji prvi sezoni po vrnitvi v elitno konkurenco priborili evropski nastop. Potem ko so jim v zadnjem krogu šli na roko izidi na drugih igriščih, so tudi sami storili potrebno, premagali Dravo in si zagotovili četrto mesto, ki še vodi v Evropo.

Pri tem pa še zdaleč niso imeli lahkega dela. Gostje, ki so lovili zmago in možnosti za obstanek v elitni druščini, so jih dodobra namučili, tekma pa bi se lahko končala tudi drugače. Če ne drugega, pa so Ptujčani dolgo časa držali Ljubljančane v negotovosti, klonili so šele v 78. minuti, ko je njihovo mrežo načel Luka Prašnikar.

Obe ekipi sta pokazali srčno igro, toda pomembnost tekme je opravila svoje, gledalci, ki so tudi sami grizli nohte, so na igrišču lahko opazili veliko živčnosti. Ta se je v ljubljanskih vrstah še stopnjevala ob katastrofalni igri njihovega najdražjega igralca Črnogorca Milana Purovića, ki je delal napako za napako.

Tako je bil tudi prvi, ki je zapravil priložnost, v 11. minuti je sam prišel pred vratarja Gregorja Finka, vendar ga ni premagal. Na drugi strani je Olimpijinim branilcem nekaj težav povzročal John Ogu, ki pa ni bil pri strelu. Na splošno je bila Drava ob koncu prvega dela celo boljši tekmec, toda tega ni znala izkoristiti.

Purović je ob polčasu ostal v slačilnici, zamenjal ga je Prašnikar, kar je navijače zeleno-belih navdajalo z optimizmom. In to povsem upravičeno, saj se je izkazalo, da je bil prav sin nekdanjega slovenskega selektorja mož odločitve. A pred tem je bila Drava tista, ki je bila bližje zmagi. Pripravila si je dve stoodstotni priložnosti, ki ju ni izkoristila. Doris Kelenc se je v 60. minuti celo sam znašel pred Janom Oblakom, toda mreže mu ni uspelo zatresti.

Kazen je sledila v 78. minuti. Medsebojno obračunavanje, ki ga je sodnik kaznoval s številnimi kartoni, od katerih sta bila dva rdeče barve (Peter Stojanovič; Nejc Skubic), je gostom očitno vzelo nekaj zbranosti, kar so domači izkoristili.

Prašnikar se je po podaji Nika Omladiča v kazenskem prostoru lepo osvobodil svojega čuvaja in z natančnim strelom premagal Finka. To pa še ni bilo vse. V prvi minuti sodniškega podaljška je bil natančen še Erik Salkić, ki je z diagonalnim strelom z desne strani ugnal Finka in potrdil pomembno zmago Olimpije.

Ljubljanski igralci so sicer še nekaj časa čakali na igrišču, ko pa so dobili potrditev, da se je tekma med Domžalami in Celjem končala po njihovih željah, se pravi neodločeno, se je začelo slavje.

SORODNE NOVICE

  • 16.05.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Olimpija - Drava
    Oglejte si izjave po tekmi 36. kroga Prve lige Olimpija - Labod Drava.

DELI NA