Zmaji zaključili z zmago

Domžale so v zadnjem krogu Prve lige doma izgubile proti Olimpiji z 0:1 (0:0).

Ljubljanski nogometaši so z zmago končali sezono 2011/12 in potrdili drugo mesto na lestvici. Do 19. zmage v sezoni so prišli po zaslugi zadetka Daliborja Radujka. Na drugi strani so znova zdesetkani gostitelji doživeli 18. poraz in tekmovanje sklenili na sedmem mestu.

V prvem polčasu sta imeli obe ekipi nekaj svojih prebliskov. Prvi so bili nevarni znova zelo oslabljeni Domžalčani, ko je s svoje polovice do tekmečevega gola prišel Tobias Mencigar, a se je po strelu z leve strani z desetih metrov izkazal Aleksander Šeliga.

Ljubljančani so še najbolj zagrozili v 33. in 45. minuti. Najprej je Anej Lovrečič sprožil s 25 metrov in namučil Gregorja Zabreta, tik pred koncem polčasa pa je s 30 metrov močno ustrelil Boban Jović, znova pa je odločno posredoval mladi Zabret.

Ljubljančani so povedli v 58. minuti. Filip Valenčič je žogo poslal na levo stran kazenskega prostora, kjer je bil Dalibor Radujko, ki je z desetih metrov nato prefinjeno ugnal nemočnega Zabreta. Olimpija je bila znova blizu zadetka v 68. minuti, ko je Adnan Bešić z močnim strelom z 20 metrov stresel prečko. To je bila tudi zadnja priložnost na tekmi.

SORODNE NOVICE

  • 20.05.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Domžale - Olimpija
    Oglejte si izjavi iz Domžal, s tekme 36. kroga Prve lige Domžale - Olimpija.

DELI NA