Znova derbi, znova TV

23. krog Prve lige Telekom Slovenije prinaša že tretji veliki derbi med Olimpijo in Mariborom v obdboju enajstih dni. V Pokalu Slovenije je slavil Maribor, bo Olimpiji naklonjeno prvenstvo? Edino sobotno tekmo bosta odigrala Celje in Mura 05, v taboru katere bodo z zanimanjem spremljali derbi začelja med Aluminijem in Gorico. Zanimivo bo v Kranju, kamor prihajajo ambiciozne Domžale, Rudar pa bo gladko uvodno zmago skušal nadgraditi na gostovanju v Kopru.

Uvodno in zadnjo tekmo drugega spomladanskega kroga si bo mogoče ogledati v neposrednem televizijskem prenosu. Planet TV bo poskrbel za predstavitev novih trenerjev, Rusa in Šimundže, TV SLO2 pa bo zaključila s trilogijo velikih derbijev. Neposredni prenosi bodo na omenjenih televizijah postali stalna praksa, tako da si boste odslej lahko po dva najbolj zanimiva obračuna ogledali ob vsakem krogu Prve lige Telekom Slovenije.

CELJE – MURA 05 – sobota 9.3. / 17.30

Sodnik: Perić Dragoslav
Prepoved nastopa: /

Na Areni Petrol se bo Miloš Rus skušal predstaviti domačim gledalcem z zmago nad Muro 05, kjer bo prvič po krajšem premoru vodil ekipo s klopi Ante Šimundža. Če se po jutru dan pozna, potem bo tudi spomladi največja celjska težava učinkovitost napada, ki je z zgolj dvajsetimi danimi zadetki med najslabšimi v prvenstvu. Defenzivni del ekipe je precej uspešnejši, kar pa ne velja za moštvo Mure 05. Prekmurci po številni kadrovskih spremembah predstavljajo pravo uganko za večino prvoligašev. Pogled na lestvico razkriva, da jim počasi voda teče v grlo, še toliko bolj, po zamudi z začetkom priprav. A tradicija je na strani črno-belih, ki so Celju na šestih dosedanjih tekmah zadali kar štiri poraze.


TRIGLAV – DOMŽALE – nedelja 10.3. / 15.00

Sodnik: Goričan Vojko
Prepoved nastopa: Erik Janža (Domžale)

Varovanci Siniše Brkića bodo skušali visok poraz z Mariborom preboleti z dobro predstavo proti kakovostnim Domžalam, ki so dobile oba dvoboja teh dveh nasprotnikov v letošnji sezoni. Veliko bo odvisno tudi od tega, kako se bo znašel vodilni strelec prvenstva Enis Đurković, proti eni najbolj čvrstih obramb. Sam je namreč v letošnji sezoni zabil točno polovico vseh zadetkov svojega moštva, v nasprotju z Domžalami, ki so 27 zadetkov dosegle s pomočjo kar osemnajstih različnih nogometašev. Stevan Mojsilović ni bil zadovoljen z osvojeno točko na domačem igrišču, zato se toliko bolj veseli gostovanja, kjer so njegovi nogometaši v letošnji sezoni daleč najbolj uspešni.


ALUMINIJ – GORICA – nedelja 10.3. / 15.00

Sodnik: Mertik Bojan
Prepoved nastopa: Robert Kurež in Gorazd Zajc (oba Aluminij), Welle N'diaye (Gorica)

Aluminij čaka že drugič v tednu dni pomemben dvoboj v boju za obstanek v prvi ligi Telekom Slovenije. Ne preveč prepričljivo predstavo v Velenju bodo skušali pozabiti z zmago nad Gorico, katero so v letošnji sezoni na domačem igrišču že premagali. Vprašanje pa bo, kako bo šlo brez Roberta Kureža, ki si je podobno kot Gorazd Zajc vpreteklem krogu prislužil rdeči karton. V tem pogledu jim veliko niso ostali dolžni tudi pri Gorici, kjer bodo pogrešali Senegalca Nidiayeta. Zmaga bi za obe ekipi predstavljala suho zlato, saj bi morebitni poraz pomenil dodatni pritisk na plečih nogometašev, ki verjetno ne bi imeli nič proti, če bi se obračun končal z delitvijo točk.


LUKA KOPER – RUDAR VELENJE – nedelja 10.3. / 15.00

Sodnik: Jug Matej
Prepoved nastopa: /

Primorci ostajajo po dobri točki v Domžalah v boju za tretje mesto na prvenstveni lestvici. Ugoden rezultat s prve spomladanske tekme pa bo potrebno potrditi z zmago proti prerojenemu Rudarju. Manjšo zakrčenost v napadu bi lahko sprostil Luka Majcen, bivši nogometaš tokratnega nasprotnika kanarčkov. Tudi na drugi strani igra pomembno vlogu Dalibro Radujko, ki ga na obali dobro poznajo. V Velenju z zanimanjem pričakujejo s čim lahko tokrat postreže Mate Eterović, junak prve zmage Rudarja v tem letu. Na krilih slednje odhajajo knapi na Primorsko neobremenjeni, saj se zavedajo da jim morebitnega poraza ne bi nihče očital.


OLIMPIJA LJUBLJANA – MARIBOR – nedelja 10.3 / 17.00

Sodnik: Čeferin Darko
Prepoved nastopa: Elvis Džafić (Olimpija)

Vrhunec kroga bo seveda v Stožicah, kjer se bosta že tretjič v kratkem obdobju pomerila velika rivala. Pokalni obračun so skupno dobili Mariborčani, oba tekmeca pa sta zmagi dosegla na gostujočem igrišču. V vratih Olimpije bo tudi tokrat Aleksander Šeliga, ki proti Mariboru očitno kaže najboljše predstave. Mogoče bo priložnost za dokazovanje po dolgem času dočakal Boban Jović, s katerim so zeleno-beli pred kratkim podaljšali sodelovanje. V taboru državnih prvakov, kjer verjetno zaradi bolezni ne bo Aleša Mejača, bodo skušali upravičiti pot v polfinale Pokala Slovenije. Vprašanje pa kakšne posledice je pustil sredin poraz na domačem igrišču. Če se bodo Darko Milanič in druščina odzvali primerno, bo prvenstvo bržčas že odločeno, v nasprotnem primeru pa jih čaka načeta samozavest, ki lahko razmeroma monoton boj na samem vrhu precej zakomplicira.

Tekst: prvaliga.si/MKo
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA