Znova zmaga za Maribor
Maribor je v 11. krogu Prve lige premagal velenjski Rudar s 3:1 (1:0).

Mariborski nogometaši so po dveh zaporednih neodločenih izidih spet vpisali zmago. To so dosegli proti letos ne najbolj razpoloženim Velenjčanom, ki so po današnjem porazu na zadnjih šestih tekmah osvojili vsega dve točki.

Mariborčani so še vedno na tretjem, Velenjčani pa na sedmem mestu prvenstvene lestvice.

Tekma se je začela z desetminutno zamudo, saj je dež dodobra razmočil igrišče in le malo je manjkalo, da bi sodniki celo odpovedali dvoboj. Toda razmere so se nato vendarle malce izboljšale, pa čeprav so bili sprva deli zelenice tako razmočeni, da se je žoga tam kar ustavljala.

Toda to ni zmedlo domačinov, ki so povedli v 18. minuti in bili ves polčas aktivnejši tekmec. Prosti strel je izvedel Goran Cvijanović, gostujoča obramba je žogo odbila, a le do Tomislava Pavličića, ki je bil natančen z roba kazenskega prostora. V 20. minuti je sprožil Mitja Viler, žoga je Bobanu Saviću spolzela iz rok, a jo je nato še pravočasno na golovi črti ujel.

Velenjčani so dotlej zapravili dve polpriložnosti prek Mariana Tomčaka in Dejana Djermanovića, zadnji nevarnejši poskus v prvem polčasu pa so spet sprožili domačini, natančneje Pavličić, ki je od daleč namučil gostujočega čuvaja mreže Savića.

V drugem polčasu so bili sprva spet nevarnejši domačini, ki so prek Pavličića in Tavaresa trikrat ogrozili gol Rudarja, a je ostalo pri minimalnem vodstvu. Toda tudi Velenjčani so bili vse bolj pogumni in v 65. minuti so izenačili.

Djermanović je z leve strani kazenskega prostora skušal pred golom najti soigralca Elvisa Bratanovića, toda z malce sreče mu je uspelo kar s "podajo" ukaniti Marka Pridigarja in izenačiti.

A gostitelji so ekspresno spet povedli. Že v naslednjem napadu je Tavares dobil žogo za hrbtom gostujoče obrambe in podal v sredino do Rajka Repa, ki je brez težav zadel za 2:1. Do konca tekme so imeli domačini še nekaj priložnosti prek Tavaresa (73.) in Repa (78.), slednji pa je v 89. minuti s prefinjenim strelom iz bližine postavil končni izid tekme. Pri gostih je bil v teh trenutkih še najnevarnejši poskus Sebastjana Berka v 76. minuti, a je bil Pridigar na mestu.

SORODNE NOVICE

  • 26.09.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Maribor - Rudar
    Prisluhnite izjavam s tekme 11. kroga Prve lige Maribor - Rudar.

DELI NA