Datum od
Datum do

03.06.2018 | Ženska A
Na zbor z mislijo na točke
Danes se bo v NNC Brdo zbrala ženska članska reprezentanca, ki jo do 11. junija čakata kvalifikacijski tekmi za Svetovno prvenstvo 2019. Sedmega junija varovanke selektorja Boruta Jarca gostujejo na Ferskih otokih, 11.6. pa na Islandiji.
23.05.2018 | Ženska A
Selektor razkril seznam za Ferske otoke in Islandijo
Slovenija je v dosedanjem delu kvalifikacij za prihajajoče svetovno prvenstvo odigrala pet tekem, zbrala je eno zmago (5:0 proti Ferskim otokom) in štiri poraze. Ferski otoki so na dnu lestvice kvalifikacijske skupini 5, kjer v petih tekmah zmage še nimajo, prejeli so 37 golov, dali pa nobenega.
16.05.2018 | Ženska A
Prihodnji teden seznam za kvalifikacije
„Prvenstvo se bliža h koncu, igralke so utrujene. Precej je poškodovanih. Dejansko smo take pustili na miru, da se lahko pripravijo za končnico prvenstva in finale pokala. Globalno gledano pa sem z zborom zadovoljen. Na delu smo videli tudi tri igralke, ki študirajo in igrajo v ZDA,“ je povedal selektor Borut Jarc.
09.05.2018 | Ženska A
Zbor pred junijskim nadaljevanjem kvalifikacij
„Prvi namen tega zbora je, da vidimo, v kakšnem stanju so kandidatke za ožji izbor za igranje v dresu članske vrste. Ob tem bi rad na medsebojni tekmi tudi videl stanje in pripravljenost igralk, ki študirajo in igrajo v ZDA, hkrati pa bo to lepa priložnost, da smo z igralkami in da se pogovorimo o tem, kaj nas čaka prihodnji mesec,“ je pred tokratnim zborom izbrane vrste povedal selektor Borut Jarc.
10.04.2018 | Ženska A
Točke v Nemčijo, aplavz (tudi) za Slovenijo
Dvakratne svetovne in osemkratne evropske prvakinje Nemke so v prvem polčasu pričakovano prevladovale, kljub premoči pa le dvakrat ugnale Zalo Meršnik. Prva jo je premagala Lina Magull, ko je v deseti minuti v mrežo pospravila odbito žogo, druga pa kar soigralka Lana Golob, ki je v 42. minuti nespretno posredovala po podaji z desne strani.
10.04.2018 | Ženska A
Obramba temelj uspeha proti Nemčiji
„Vse nam je jasno, kdo bo danes v Domžalah na drugi strani. To je Nemčija, ki je osvajala evropske in svetovne naslove. Morda nam ne gre ravno na roke, da igramo v Domžalah, a le zato, ker je igrišče precej veliko. Na tako širokem terenu se je težko braniti, kar bo danes naša osnova, od tu pa bomo skušali presenetiti tekmeca,“ poudari selektor Jarc.
09.04.2018 | Ženska A
Z novo dozo samozavesti nad Nemčijo
Naša izbrana vrsta je v petek odigrala tekmo proti Islandiji (0:2), Nemke so minuli vikend porazile Češko (4:0). V naši izbrani vrsti vlada dobro vzdušje, igra, predvsem v drugem delu, hrabri in obeta. „Ves čas ponavljam, tako je tudi pred tekmo z Nemčijo: želim, da si igralke upajo igrati. Ker znajo,“ poudari selektor Borut Jarc, ki se za hip še ozre na petkov obračun.
06.04.2018 | Ženska A
Dober odpor proti Islandiji, zdaj prihaja Nemčija
Slovenska ženska članska reprezentanca je v Lendavi izgubila kvalifikacijsko tekmo proti Islandiji (0:2). A so varovanke selektorja Boruta Jarca pred več kot 500 gledalci pokazale veliko, predvsem pa dobršno mero znanja, borbenosti, organiziranosti, volje, discipline in taktične zrelosti.
06.04.2018 | Ženska A
Članice proti 19. državi s Fifine lestvice
Islandija ima izvrstno zasedbo, ki je pred dvema letoma in pol slavila s 6:0 proti naši reprezentanci. „Preteklost me ne zanima. Zbrali smo se, da vzamemo točko!“ je včeraj odločno napovedal selektor Jarc, ki želi, da bi njegove varovanke svoje znanje s treninga prenesle na tekmo. Prizadeva pa si, da bi dekleta igrala agresivneje. Tudi za ceno rumenih kartonov, ki jih praktično zahteva.
05.04.2018 | Ženska A
Proti Islandiji odločno po presenečenje
V kvalifikacijski skupini 5 vodijo Nemke, Slovenija je po treh odigranih tekmah četrta s tremi točkami, Islandija je tretja (sedem točk). Slovenija je premagala Ferske otoke (5:0) ter priznala premoč Nemčiji (0:6) in Češki (0:4). Lara Prašnikar je s tremi goli vodilna slovenska strelka v teh kvalifikacijah, po en gol sta dodali Sara Agrež in Špela Rozmarič.
04.04.2018 | Ženska A
Dobro formo iz Španije prenesti v reprezentanco
„Vsi vemo, proti komu igramo in da je težavnost na najvišjem nivoju, kar pa ne pomeni, da nimamo svojih načrtov in da smo se predali. Povsem nasprotno!“ odločnosti Mariborčanki na začasnem delu v Španiji (v Espanyolu) ne manjka.
03.04.2018 | Ženska A
Brez kapetanke proti Islandiji in Nemčiji
„Slovenija je na 65. mestu Fifine lestvice, Islandija pa je 17. Gre za izredno močno zasedbo, ki igra agresivno, tekalno so zelo sposobne. Če se spomnimo – pred dvema letoma in pol je Islandija slavila s 6:0. Nas zgodovina ne zanima. Popraviti pa moramo napake, ki smo jih naredili in skušati presenetiti,“ napove Jarc.
22.03.2018 | Ženska A
Selektor Jarc razkril seznam za nadaljevanje kvalifikacij
Borut Jarc tudi spomnil na pretekle rezultate, ki jih je beležila Slovenija v tekmah z Islandijo in Nemčijo. Zato si bo z ekipo na in ob igrišču prizadeval, da se to spremeni. „Predvsem si želim, da pokažemo precej taktične zrelosti v obeh fazah igre, da pod pritiskom ne delamo individualnih napak in da si upamo igrati v fazi napada. To nam manjka,“ napove Jarc.
06.03.2018 | Ženska A
Z dopadljivo igro do remija
Slovenija in Srbija sta remizirali na prijateljski tekmi v Ajdovščini. Tekma v Vipavski dolini se je končala z rezultatom 2:2, oba gola za Slovenijo je prispevala Lara Prašnikar. To je bila tudi prva uradna tekma selektorja Boruta Jarca na klopi slovenske ženske izbrane vrste. Na klopi Srbije je debitiral takisto novi selektor Dragiša Zečević (v sezoni 2000/2001 je igral za sežanski Tabor).
06.03.2018 | Ženska A
Proti Srbiji pred kamerami pokazati nov obraz
„Jedro je tu, delo poteka po ustaljenem voznem redu. Bistveno je, da se pozabi, kar je bilo v preteklosti ter da se igralke osredotočijo na prihodnost, na naslednja tri leta skupnega dela, kot je načrtovano. Smo na skupni ladji, kjer vsi želimo, da mirno pljuje,“ razmišlja selektor Borut Jarc, ki je to povedal tudi svojim varovankam.
21.02.2018 | Ženska A
Selektor Jarc obelodanil seznam za Srbijo
V nedeljo, 4. marca, se bo v Ajdovščini zbrala ženska članska reprezentanca, ki bo v torek, 6. marca, ob 15. uri v Ajdovščini igrala proti izbrani vrsti Srbije. To bo tudi prva uradna tekma novega selektorja slovenske reprezentance Boruta Jarca, ki je na tem mestu nadomestil Damirja Roba.
17.02.2018 | Ženska A
V Ajdovščino prihaja Srbija
„Naslednja akcija bo že 6. marca, v Ajdovščini gostuje Srbija. To bo resna kontrolna tekma, kjer se bomo tudi mi kot strokovni štab bolje spoznali z našimi igralkami, prisotne bodo tudi nogometašice iz tujine, saj je to uradni Uefin termin. Po tej tekmi bo jasno, kakšno je naše realno stanje. Srbija je tekmec po meri, ki ima svoje kvalitete, mi pa tudi,“ sklene Jarc, ki bo prihodnji teden razkril seznam igralk za obračun s Srbijo.
08.02.2018 | Ženska A
V pričakovanju uvodne akcije selektorja Boruta Jarca
„Najprej želimo videti, kdo je kdo, in kaj zna. Ni pomembno, iz katerega kluba prihaja igralka, ampak kaj zna,“ je še povedal novi selektor, ki ob tem ni pozabil izreči zahvale predhodniku Damirju Robu. Novemu selektorju bodo pomagali trenerka Nuša Ladinek in trener Milan Kondič. Za pripravo vratark bo skrbel Danilo Sergaš, tehnični vodja ekipe bo Milan Petrovič.
21.01.2018 | Ženska A
Hvaležen za zgledno sodelovanje
Rob je nazadnje vodil ekipo 24. novembra lani na 3. kvalifikacijski tekmi za SP 2019, v Ajdovščini so naše igralke ugnale Ferske otoke. Po treh odigranih tekmah Slovenija v kvalifikacijski skupini 5 zaseda 4. mesto s tremi točkami. Kvalifikacije pa bo nadaljevala 6. aprila letos, ko bo doma gostila Islandijo.
24.11.2017 | Ženska A
Suvereno opravile s Ferskimi otoki
Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v 3. krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2019 v skupini 5 v Ajdovščini premagala Ferske otoke s 5:0 (4:0). Slovenke naslednja tekma v teh kvalifikacijah čaka 6. aprila, ko bodo gostile Islandijo.
1
2
3
...
11
12
13
14
15
16
17
18
...
27
28
29

DELI NA