18.02.2024 | Prva liga Telemach
Brez zadetkov med Bravom in Celjem

Bravo Kostel - Celje 0:0

* Stadion Žak, sodniki: M. Jug, Žunič, Špur.
* Strelci: /.
* Bravo: Orbanić, Kavčič, Gorenc, Jakšić, Španring, Štravs, Trdin, Stanković, Ivanšek (od 67. Pečar), Tučić (od 67. Kerin), Poplatnik.
* Celje: Rozman, Karničnik, Zec, Vuklišević, Ajhmajer, Zabukovnik (od 46. Matko), Popović (od 35. Kvesić), Dulca (od 79. Kouter), Prucev, Menalo (od 67. Svetlin), Bajde (od 67. Adetunji).
* Rumeni kartoni: Španring, Štravs; Zabukovnik, Karničnik, Vuklišević.
* Rdeči karton: /.

Na Žaku sta se srečali ekipi, ki sta v prvem spomladanskem krogu svoji nalogi opravili z odliko. Bravo je bil zanesljiv v Domžalah, Celje pa je odpihnilo Muro. Čeprav so bili vodilni Celjani pričakovano več pri žogi, jim ni uspelo streti obrambe Brava, ki je pogrešal zgolj bolnega Bena Selana. Vodilna ekipa lige, ki je prekinila niz petih zmag, je sicer zadela v končnici tekme, a so sodniki gol razveljavili.

V obračunu v Šiški so prve nevarne akcije izpeljali Celjani v deveti in deseti minuti, najprej je malce z leve strani poskusil Jegor Prucev, izkazal se je Matija Orbanić, Bravov vratar je izvrstno posredoval tudi po udarcu z glavo Davida Zeca, pozneje pa je bil še Nemanja Jakšić dvakrat dobro postavljen po novih zaporednih strelih Celja iz bližine.

Gregor Bajde je bil naslednji, v 13. minuti, ki je preizkusil Orbanića, tudi sicer je Celje prevladovalo v polju, je pa po dobre pol ure ostalo brez kapetana Denisa Popovića, ki se je poškodoval, tako da ga je v 35. minuti zamenjal Mario Kvesić. V 37. minuti je bil prvič resno nevaren tudi Bravo, ko je z glavo poskusil Milan Tučić, Matjaž Rozman pa je žogo odbil v kot, malce pozneje je ujel še žogo po poskusu Mateja Poplatnika.

Trener Celja Damir Krznar, ki je sicer pogrešal nekaj nogometašev, kot so Luka Bobičanec, Edmilson in Klemen Nemanič, je na začetku drugega polčasa še okrepil napadalni del ekipe z Aljošo Matkom, kmalu zatem pa je slabo zaključil Menalo po lepem prodoru Pruceva. Pozneje se je dogajanje kar malce umirilo.

Sledile so nove menjave na obeh straneh, v 72. minuti pa je nase spet opozoril Prucev, ki je meril le malce premalo natančno z leve strani. Sedem minut pozneje je Orbanić obranil Matkov poskus, celjski napadalec pa je v 84. minuti žogo poslal še mimo gola z roba kazenskega prostora.

Malce zatem so gosti neuspešno zahtevali najstrožjo kazen, ko je Matko padel v kazenskem prostoru, v 89. minuti pa je Sunday Adetunji celo dosegel gol, vendar je Matej Jug dosodil prekršek v napadu in precej razburil goste.

Bravo bo v 22. krogu v četrtek gostoval v Mariboru, Celje pa bo takrat gostilo Rogaško.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.02.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Celje
    Bravo bo uspeh ob Kamniški Bistrici skušal nadgraditi proti Celju, a naloga ne bo lahka. Grofje lovijo sedmo zaporedno prvenstveno zmago.

DELI NA