Koper po drami zadržal prvoligaški status

Prvoligaški nogomet se bo tudi v sezoni 2021/22 igral na Bonifiki. Povratni obračun kvalifikacij je postregel s pravo dramo, Krka je vodila že s tremi goli prednosti in bila na robu povratka med prvoligaše, a sta Koper iz drugoligaškega brezna rešila Victor Juffo in Ivan Borna Jelić Balta.

KVALIFIKACIJE ZA PRVO LIGO TELEKOM SLOVENIJE

KOPER - KRKA 2:3 (0:2)

Stadion Bonifika, 400 gledalcev, sodniki: Sagrković, Kovačič, Kasapović.
Strelci: 0:1 Dušak (27.), 0:2 Dušak (44.), 0:3 Parris (62.), 1:3 Juffo (74.), 2:3 Jelić Balta (84.).
Rumeni kartoni: Mulahusejnović, Stevanović, Vekić, Adam; Kastrevec, Hrka.
Rdeči kartoni: /.
Koper: Adam, Mittendorfer, Rajčević, Viler, Palčič (od 46. Mišić), Dodlek (od 78. Vekić), Jelić Balta, Caimacov, Vršič (od 46. Juffo), Stevanović (od 72. Pejić), Mulahusejnović (od 88. Žužek).
Krka: Razum, Vrandečič, Ejup, Parris (od 84. I. Brekalo), Vešner Tičić, Dušak, Vidmar (od 67. Hrka), Doumbia, Kambič, Jašaragić (od 70. Marcius), Kastrevec.

Potem ko je Koper na prvi tekmi prišel do lepe prednosti, je marsikdo mislil, da bo povratna tekma zgolj formalnost. Toda Dolenjci so se pokazali za precej trši oreh od pričakovanj, tako da so si rumeno-modri šele v zadnjih minutah povratnega obračuna priigrali obstanek v prvi ligi. Krka, ki je bila del prvoligaške karavane v sezonah 1992/93 in 1993/94 ter nato še med letom 2013 in 2016, je v želji po hitrem zadetku pokazala nekaj odločnosti, a ne dovolj konkretnosti.

Prvo nevarno akcijo so namreč izpeljali Koprčani v 13. minuti, ko je v bližini gola Matej Palčič zgrešil cilj. V 15. minuti in 16. minuti so vendarle zagrozili tudi Novomeščani, predvsem z močnim nizkim strelom Mihe Vidmarja je imel nekaj dela David Adam v vratih Kopra. Na drugi strani je Nardin Mulahusejnović zadel vratnico po kotu z leve strani, le malce zatem pa so novo priložnost zapravili tudi Dolenjci, ko se je žoga skotalila malce mimo vrat.

Je pa Krka prišla znova v igro v 27. minuti, ko je po kotu z leve strani s strelom z glavo zadel Marko Dušak. Koprčani pa so bili spet nevarni v 43. minuti, na mestu pa je bil Krkin vratar. V 44. minuti pa so Novomeščani izničili prednost Kopra s prve tekme, po kotu z desne strani je iz bližine z volejem spet zadel Dušak.

V drugem polčasu je prvi nase opozoril Luka Vešner Tičić, ki je v 53. minuti zgrešil cilj s strelom malce z leve strani, v 61. minuti pa je na drugi strani s 17 metrov prav tako zgrešil Mihail Caimacov. V 62. minuti pa so se znova veselili Novomeščani, po podaji z leve strani je žoga nekako prišla do osamljenega Kaheema Parrisa, ki je žogo poslal v mrežo za 3:0.

V 74. minuti so Koprčani zmanjšali zaostanek. Caimacov je padel v kazenskem prostoru, nakar je sledila najstrožja kazen. Mulahusejnovićev strel z bele pike je Krkin vratar obranil, odbito žogo pa je nato v mrežo pospravil Victor Juffo. Toda Koper je za obstanek v ligi potreboval še en zadetek, zaradi česar je prevzel pobudo, dosegel pa ga je v 84. minuti, potem ko je po kotu z desne strani z glavo zadel Ivan Borna Jelić Balta.

Že v sodniškem dodatku je Adam obranil strel Matica Marciusa in tako ohranil Koprčane v prvi ligi. Primorci so po seštevku obeh rezultatov slavili s 4:3.

Tekst: STA/PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Koper - Krka
    Nogometaši Kopra so v nedeljo dobili prvo tekmo kvalifikacij za Prvo ligo Telekom Slovenije, obstanek pa bodo potrjevali v sredo. Lahko Krka na Bonifiki nadoknadi dva zadetka zaostanka?
  • 29.05.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Krka - Koper
    Znanih je devet klubov, ki bodo v sezoni 2021/22 del elitne druščine. Nogometaši Krke in Kopra bodo na dveh tekmah odločili o tem, če se bo prvoligaški nogomet v prihodnjih mesecih igral na Bonifiki ali Portovalu?
  • 11.05.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Obeta se hud boj za obstanek
    Nogometaši Luke Koper so v 34. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti novomeški Krki z 2:3 (1:1).
  • 10.05.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Luka Koper - Krka
    Izjemno pomemben dvoboj v 34. krogu PLTS čaka tudi Koprčane in Novomeščane. Primorci bi z zmago Krko že poslali med drugoligaše, za goste pred obračunoma z Olimpijo in Mariborom šteje zgolj zmaga.
  • 13.03.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koper še drugič letos osvojil Dolenjsko
    Nogometaši novomeške Krke so v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Luki Koper z 0:1 (0:0).
  • 10.03.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Krka – Luka Koper
    Koprčane, ki so po četrtem zaporednem porazu zdrsnili na dno lestvice, čaka nov dvoboj s tekmecem za obstanek. Primorci gostujejo pri Krki, ki je v zadnjih štirih tekmah na Portovalu vknjižila tri zmage.
  • 31.10.2015 | Prva liga Telekom Slovenije
    Na obali brez golov
    Nogometaši Luke Koper in Krke so se v 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 30.10.2015 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Luka Koper - Krka
    V zadnji tekmi praznično obarvanega kroga se bosta na Bonifiki pomerili enajsterici Kopra in Krke. Dolenjci, ki med tednom niso imeli pokalnih obveznosti, bodo spočiti, manj sveži Koprčani pa opogumljeni po zmagi v Domžalah.
  • 23.08.2015 | Prva liga Telekom Slovenije
    Toča golov v drugem polčasu in zmaga Kopra
    Nogometaši Krke so v sedmem krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Luki Koper z 2:4 (0:0).

DELI NA