29.10.2023 | Prva liga Telemach
Olimpija ni uspela streti Aluminija

Olimpija - Aluminij 0:0

* Stadion Stožice, sodniki: Borošak, Černe, Lahovič.
* Strelci: /.
* Olimpija: Pintol, Lasickas, Muhamedbegović, Ratnik, Silva, Rui Pedro, Doffo (od 72. Agba), Elšnik (od 53. Fadida), Brest (od 64. Boultam), Bristrić (od 72. Nukić), Florucz (od 64. Motika).
* Aluminij: Petek, Kosi (od 78. Katuša), Koblar (od 70. Šubarić), Zeljković, Pečnik (od 85. Schaubach), Martić, Jagić, Jovan, Jovanović (od 78. Bilji), Baskera (od 70. Maružin), Susso.
* Rumeni kartoni: Doffo, Muhamedbegović; Martič.
* Rdeči karton: /.

Ljubljanski zeleno-beli niso nadaljevali niza treh zaporednih zmag proti Aluminiju. Osvojili so točko, z njo se bodo prihodnji teden v Celje podali s tretjega mesta ter osmimi točkami zaostanka za vodilnim moštvom državnega prvenstva. Aluminij je po drugem remiju to sezono točkovno izenačen z Domžalami.

Olimpija je potrebovala nekaj časa, da je prevzela pobudo v Stožicah, so pa mrežo v 15. minuti zatresli gosti prek Sandra Jovanovića, a je nato vmes posegel Var zaradi predhodnega prekrška nad Justasom Lasickasom.

Se pa Var ni oglasil sedem minut prej ob posredovanju Raula Florucza, ko je ta v kazenskem prostoru vlekel za roko Filipa Kosija. Na drugi strani je v 18. minuti prav Florucz prišel do prve priložnosti za Olimpijo, a je njegov strel od blizu z desne strani Jan Petek obranil.

Varovanci Zorana Zeljkovića so bili nekoliko bolj dejavni na polovici tekmeca, a pri zaključkih akcij niso bili dovolj zbrani. Temu je botrovala tudi borbena igra gostov v obrambi. Timi Max Elšnik je v 23. minuti slabo streljal z roba kazenskega prostora.

Precej bolje je na drugi poskusil Tin Martić iz prostega strela z okoli 30 metrov, vendar za las zgrešil zgornji levi kot vratarja Denisa Pintola. Ta se je žoge sicer malce dotaknil, toda sodniki tega niso videli.

Še prej je Olimpija za obračun proti Celju v naslednjem krogu ostala brez Agustina Doffa, ki je prejel četrti rumeni karton v sezoni.

Po vsega 20 sekundah drugega dela je Jovanović s strelom od daleč izzval obrambo Pintola, na drugi strani pa je Olimpija v 53. minuti ostala brez Elšnika, ki je zaradi poškodbe zapustil domačo zelenico.

Marko Brest je v 59. minuti po kotu prišel do strela z glavo, a je odlično posredoval 17-letni Petek. Kasnejši poskus s škarjicami Armina Bristrića je Petek ukrotil brez težav.

Še drugi poskus Bristriča je Petek obranil v 62. minuti, štiri minute kasneje pa je bilo vroče v domačem kazenskem prostoru, ko je do strela prišel razpoloženi Jovanović, toda z leve strani za malenkost zgrešil.

Blizu vodstva so bili v 75. minuti gosti, potem ko je znova sprožil Jovanović, tokrat z roba kazenskega prostora, a je Pintol žogo s pomočjo vratnice sijajno obranil.

Na drugi strani se je izkazal tudi Petek, potem ko je žoga po strelu rezervista Petra Abge zadela Mustafo Nukića, spremenila smer in skoraj prevarala mladega vratarja gostov.

V 79. minuti je z roba kazenskega prostora poskusil še Nemanja Motika, vendar ni ogrozil Petka. Ob zaključku dvoboja je Agba še enkrat sprožil od daleč, a je Petek s konicami prstov žogo odbil v kot.

Olimpija bo v 15. krogu v nedeljo gostovala pri vodilnem Celju, medtem ko bo zasedba iz Kidričevega dan prej gostovala pri Muri.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.10.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Aluminij
    Olimpija je v četrtek doživela še tretji poraz v skupinskem delu UEFA Evropske konferenčne lige. Zmaji bodo rane celili v ligaškem obračunu z Aluminijem, ki se pobira po dveh porazih.

DELI NA