27.10.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Olimpija - Aluminij

Prva liga Telemach, 14. krog

OLIMPIJA LJUBLJANA - ALUMINIJ

29. oktober 2023, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci od 4 do 14 let: 5 evrov

 

OLIMPIJA LJUBLJANA

Prepoved nastopa: /

Olimpija je v četrtek doživela še tretji poraz v skupinskem delu UEFA Evropske konferenčne lige, Ljubljančani so se s Ferskih otokih vrnili s tremi žogami v svoji mreži. Kakšen bo odziv na domačem prizorišču? Zmaji bodo rane celili v ligaškem obračunu z Aluminijem, ki se pobira po dveh porazih, pred tedni pa se je dobro zoperstavil tudi državnim prvakom. Nogometaši Olimpije so morali sredi avgusta za tesno zmago zabiti kar pet zadetkov, dvoboj pa je bil poln preobratov in zasukov. Če so Ljubljančani Kidričevo že osemkrat zapuščali sklonjenih glav, so bili dvoboji v Stožicah vsaj doslej bolj enostranski, saj je zeleno-belim pripadlo kar 12 od 14 prvoligaških obračunov.

Marcel Ratnik, branilec NK Olimpija: "Aluminij bo zagotovo iskal priložnost v našem porazu. V Stožicah ne bodo imeli kaj izgubiti, zato pričakujem motiviranega nasprotnika. Ne smemo se prepustiti preteklosti. Misli so že usmerjene v prihodnost, pred nami je veliko tekem, zmagovati pa je potrebno takoj. Hitra tekma je zagotovo dobrodošla."

Kdo je vroč?

Klaksvik je s tremi zadetki pokvaril evropski debi Zorana Zeljkovića, ki je lahko bil bolj zadovoljen z ligaško zmago v Domžalah. Ljubljančani so sosedski spopad dobili z izidom 0:2, odpor gostiteljev pa so strli v drugem polčasu. V tretji minuti nadaljevanja srečanja se je že osmega ligaškega zadetka v letošnji sezoni veselil Rui Pedro. Portugalec je najboljši strelec Prve lige Telemach, ob Kamniški Bistrici pa je zaigral v nekoliko drugačni vlogi, kot smo je bili vajeni do sedaj, saj je bil bolj oddaljen od vrat tekmeca. Bo tako tudi v nedeljo?

Ali ste vedeli?

Pred Olimpijo je nov teden z dvojnimi obveznostmi, saj bodo aktualni pokalni prvaki pričeli tudi z nastopi v letošnji izvedbi Pokala Pivovarna Union. Zasedba Zorana Zeljkovića bo v četrtek, 2. novembra, gostovala pri grosupljeskem drugoligašu, ki se mu je pred tedni pridružil tudi Nik Kapun. Dolgoletni vezist Olimpije je v zeleno-belem dresu zbral 194 nastopov, zmajevo gnezdo pa je po izteku pogodbe zapustil po koncu sezone 2021/22.

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Nogometaši Aluminija, ki so spomladi Olimpijo namučili v polfinalu Pokala Pivovarna Union, so se to jesen že poslovili od pokalnega tekmovanja, misli rdečih pa so zgolj pri ligaških preizkušnjah. Rdeči se po tretjini odigranega prvenstva nahajajo na devetem mestu lestvice, na katerega so jih pred dnevi izrinili Radomljani. Mlinarji so pod taktirko Oliverja Bogatinova, v preteklosti tudi stratega Kidričanov, maščevali poletni poraz ob Kamniški Bistrici. Letošnji povratniki med prvoligaše v drugo tretjino Prve lige Telemach vstopajo z desetimi osvojenimi točkami, a tudi potrditvijo, da lahko načrte prekrižajo najboljšim ekipa v prvenstvu. To so Kidričani dokazali z zmago proti Celju in Mariboru, v uvodu sezone pa so se v "šumi" pošteno prepotili tudi nogometaši Olimpije.

Robert Pevnik, trener NK Aluminij: "Vemo, da je bila prva medsebojna tekma ena izmed najlepših tekem te sezone, zabili smo jim štiri zadetke in s temi občutki gremo tudi v Ljubljano. Vemo in zavedamo se kakovosti Olimpije, želimo si čimprej doseči zadetek, da bi Olimpija odprla in bi nam pustila še več prostora. V Ljubljano gremo poskušati iztržiti pozitiven rezultat. Zavedamo se, da je Olimpija v Stožicah favorit, da ima kakovost, vendar želimo pokazati, da znamo igrati in smo prava ekipa, kot smo v tej sezoni pokazali že velikokrat."

Kdo je vroč?

Četa Roberta Pevnika je bila v spopadu z Radomljami daleč od podobe, ki je rdečim prinesla prestižni zmagi nad Celjani in Mariborčani. Pevnik je imel med tednom dovolj časa, da je predramil svojo zasedbo. Motiva tako ali tako ne bi smelo manjkati, kar so Kidričani v preteklosti že dokazali. V napadu bo prav gotovo veliko odvisnega od Sandra Jovanovića, ki je poleti podal za dva gola Aluminija, ob skupno petih asistencah pa je doslej že trikrat tudi sam meril v polno.

Ali ste vedeli?

Zadnjega od štirih zadetkov Aluminija je na avgustovski tekmi z Olimpijo dosegel Marko Brest. Mladi Štajerec se je kasneje pridružil prav zeleno-belim, v nedeljo pa bi se lahko prvič po prestopu zoperstavil bivšim soigralcem. Krilni napadalec je v uvodu sezone dvakrat zadel še v dresu Aluminija, po selitvi k Olimpiji pa še čaka na ljubljanski prvenec. Bo v nedeljskem večeru pod dodatnim drobnogledom Kidričanov?

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.10.2023 | Prva liga Telemach
    Olimpija ni uspela streti Aluminija
    Nogometaši Olimpije in Aluminija so se v 14. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA