02.09.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Celje - Maribor

Prva liga Telemach, 7. krog

CELJE - MARIBOR

3. september 2023, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Po Mariboru so evropsko sezono zaključili še nogometaši Celja, štajerska rivala pa se bosta ob vstopu v september pomerila za ligaške točke in vrh lestvice. Po petih odigranih tekmah bolje kaže grofom, ki so v šestem krogu izkoristili remi Maribora ter z zmago v Stožicah in 13 točkami skočili na prvo mesto. Gre za spopad še dveh neporaženih moštev, a so glede na krivuljo rezultatov v prednosti gostitelji. Celjani so po uvodnem remiju v Kidričevem dobili zadnje štiri ligaške tekme, medtem ko so Mariborčani po treh zmagah še drugič zapored iztržili točko. Albert Riera je imel v primerjavi z Damirjem Krznarjem manj časa za pripravo, saj so Celjani v četrtek odigrali še drugo tekmo za preboj v skupinski del UEFA Evropske konferenčne lige. Odličen prvi polčas ni bil dovolj za preobrat.

Kdo je vroč?

Egor Prucev je v dvoboju z Maccabijem dokazal, da bo izjemno pomemben adut Celja v nadaljevanju Prve lige Telemach. Rus, ki so si ga grofje izposodili od Crvene zvezde, je nekajkrat zavrtel obrambo zasedbe iz Tel Aviva in bil v prvem polčasu povratnega srečanja eden najbolj razigranih Celjanov. V domačem taboru so lahko obžalovali, da so dosegli zgolj en zadetek. Ravno Prucev je bil v deseti minuti asistent za gol Aljoše Matka, ki je pred dnevi dvakrat zatresel tudi mrežo Olimpije.

Ali ste vedeli?

Tudi Damir Krznar je pred štajerskim derbijem napovedal, da ne pričakuje prevelike utrujenosti Celjanov. Albert Riera je v povratni spopad z Maccabijem poslal nekoliko premešano enajsterico, saj sta od prve minute zaigrala Nino Milić in tudi Lucas Mačak. Španec na klopi Celja razpolaga s široko zasedbo nogometašev, kar potrjuje tudi podatek, da je na petih tekmah letošnjega državnega prvenstva zaigralo že 27 nogometašev. Med njimi ni bilo Tina Matića, ki bo do konca sezone posojen Aluminiju.

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Kdo bo boljši v štajerskem derbiju? Svojo računico in načrt imajo tudi Mariborčani, ki pa v uvodu letošnje sezone z igro še niso zares zablesteli. Vijoličasti so po strelski eksploziji Arnela Jakupovića na tekmi z Radomljami z golom istega nogometaša dobili še dvoboj z Aluminijem, nato je pred Mariborom pokleknil še Bravo, a je izenačenje tik pred koncem tekme z obrambo kazenskega udarca preprečil Ažbe Jug. Rušan v golu Maribora je dvakrat klonil v Krškem, kjer je moštvo Damirja Krznarja že vodilo z 0:2, z delitvijo točk pa se je končal tudi obračun z Domžalčani. Tudi Marin Laušić je po tekmi šestega kroga Prve lige Telemach priznal, da podoba v prvem polčasu ni bila prava, to pa je nekaj, kar bodo morali Mariborčani popraviti že v nedeljo, če bodo želeli Celje zapuščati s točkami.

Damir Krznar, trener NK Maribor: "Pred nami je zahtevna tekma, prvi igra proti drugemu z lestvice. Gre za tekmo, ki je polna naboja in motiva z obeh strani, verjamem pa, da bomo uspeli prikazati dobro igro in bomo tekmovalni. Celje je v zelo dobri formi, to je bilo vidno tudi v četrtek. Podrobnosti so odločali o tem, da morda Celje napravi tudi nemogoče."

Marcel Lorber, vezist NK Maribor: "Pričakujem trdo, zahtevno tekmo, v kateri bo potrebnega veliko teka in truda, da bi bili uspešni. Motivacije pa ne manjka. Celje je trenutno ekipa, ki je na vrhu lestvice, mi pa imamo svoje načrte. Želimo onemogočiti tekmece, priti do pozitivnega rezultata. Tekaško moramo biti uspešnejši, močnejši v dvobojih. Osvajati moramo t.i. druge žoge, tako lahko narekujemo ritem igre in verjamem, da bomo uspešni v tem namenu."

Kdo je vroč?

Na zadnji tekmi z Domžalčani je točko priigral Josip Iličić, ki je še drugič v letošnjem prvenstvu zadel z bele točke. Med pozitivna mariborska presenečenja tega poletja zagotovo sodi mladi Marcel Lorber, ki se je ustalil v začetni enajsterici in bil pred dnevi prvič povabljen v reprezentanco do 21 let. Devetnajstletnik še čaka na strelski prvenec v članskem moštvu, se je pa v obračunu z matično Rogaško podpisal pod prvo asistenco, saj je v Krškem podal za drugi zadetek Marka Božića. Najstarejši od treh bratov - v Ljudski vrt se je preselil iz Kidričevega - je v pogovoru za klubsko spletno razkril, da sta nogometaša tudi mlajša brata, Žan je že tretji vratar v članski ekipi Slatinčanov.

Ali ste vedeli?

Arnel Jakupović je bil pred dnevi proglašen za najboljšega igralca Prve lige Telemach v mesecu juliju. Na Dunaju rojeni napadalec je posebej za ta naziv oblikovano priznanje prevzel v tem tednu in v odzivu dejal, da bi nagrado rade volje zamenjal za boljše ligaške rezultate v avgustu. Vijoličasti v Celje odhajajo po dveh zaporednih remijih, bo pa lahko Damir Krznar v štajerskem derbiju računal tudi na zadnjega novinca. Robustni in močni Erico Castro je povečal izbiro med napadalci.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.09.2023 | Prva liga Telemach
    Celjanom derbi proti vijolicam
    Nogometaši Celja so v 7. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor z 2:0 (1:0).

DELI NA