02.03.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Koper

Prva liga Telemach, 25. krog

DOMŽALE - KOPER

4. marec 2023, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 5 evrov

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

»Nedopustni« poraz proti Taboru z začetka spomladanskega dela počasi tone v pozabo. Predvsem po zaslugi rezultatov, ki so jih varovanci Simona Rožmana nanizali v zadnjih dveh tednih. Zmaga proti Bravu, remi z Mariborom in tri točke, ki so jih prinesli iz Nove Gorice, so ravbarje potisnili na četrto mesto. Domžale so se po hitrem postopku vmešale v boj za evropska mesta; četrto je z nekaj sreče že lahko dobitno, tudi drugo in tretje pa nista več daleč. Celje rumeni družini beži za tri točke, Maribor za pet. Seveda pa zasedba, ki domuje ob Kamniški Bistrici, ne sme pozabiti na dogajanje za hrbtom: napad Kopra bo morala odbiti že ta konec tedna.

Simon Rožman, trener NK Domžale: "Teden brez vmesne tekme je vedno dobrodošel. Imeli smo več časa za regeneracijo, počitek, analizo in pripravo na nov izziv. To smo dobro izkoristili, saj želimo že proti Kopru biti boljši. Zavedamo se naših slabosti. Popravimo lahko ogromno stvari, določene zadeve pa iz treninga v trening že izvajamo na zavidljivem nivoju. Razmišljam samo o prvi tekmi. Želim, da smo maksimalni v soboto, predvsem z vidika mentalne priprave. Da bo takšna kot pred zadnjimi obračuni. V igri bomo poskušali še kaj dodati. Nasproti bo stala kvalitetna ekipa, odločale bodo malenkosti, a s srčno borbo in podporo naših privržencev, ki so se proti Mariboru zelo izkazali, želimo pustiti dober vtis in priti do novih točk. O pokalu bomo razmišljali pozneje."

Kdo je vroč?

»Zadovoljen sem s formo, a vedno je pomembnejša ekipa. Dobre igre in zmage,« je po predstavi proti Mariboru dejal Franko Kovačević, trenutno najnevarnejši član rumene družine. Hrvaški napadalec je spomladi odigral tri tekme, na dveh zabil, v Novi Gorici pa je z odlično asistenco do zadetka pomagal soigralcu. V 37. minuti je izkoristil napako Agića, rojaka nato še elegantno preigral in podal Breclu za 0:1.

Ali ste vedeli?

Slobodan Vuk se je v Novi Gorici podpisal pot nov klubski rekord. Kamničan, ki je z 58 zadetki najboljši domžalski strelec v prvi ligi, se po novem lahko pohvali tudi z največ nastopi med elito. Rumeni dres je prejšnji konec tedna oblekel 228-ič in se prek Luke Elsnerja, ki jih ima 227, zavihtel na prvo mesto večne lestvice: »Po vseh poškodbah, ki so me pestile skozi kariero, si nisem mislil, da bom nekega dne prišel do takšne številke. Sem izjemno ponosen.«

KOPER

Prepoved nastopa: Omar Correia, Bede Amarachi Osuji, Luka Vešner Tičić

Če so na eni strani Domžalčani slab uvod v spomladanski del do neke mere že pustili za seboj, pa koprski rezultatski krizi ni videti konca. Prejšnji konec tedna se je le še poglobila, ko je na Obali zasluženo slavila Olimpija. Zmaji bi lahko primorskim rivalom prizadejali tudi precej hujši poraz, a sta domačinom izmenično pomagala čuvaj mreže in okvir vrat. Trije porazi na štirih tekmah so, razumljivo, terjali svoj davek: Koper je zdrsnil na peto mesto, ki ob koncu sezone nikakor ne bo in ne more biti evropsko. Kanarčke so prehiteli ravbarji, prav Domžale pa v soboto pričakujejo zasedbo Zorana Zeljkovića. Se bo ta ob Kamniški Bistrici vrnila med žive?

Zoran Zeljković, trener FC Koper: "Že na sobotni tekmi lahko popravimo napake, ki smo jih naredili na začetku drugega dela sezone. Vse bomo naredili, da bo temu tako, a se tudi zavedamo zahtevnosti naloge. V naši ligi ni lahke tekme, dobro se pripravljamo in tako kot vedno – na vsaki gremo po zmago."

Kdo je vroč?

Kot zapisano, pogled na semafor bi bil lahko po zadnjem žvižgu še bolj klavrn, če med koprskima vratnicama ne bi stal Adnan Golubović. Sedemindvajsetletnik je v izdihljajih prvega polčasa ubranil Kvesićevo enajstmetrovko, po odmoru, ko sta se z bosansko-hercegovskim napadalcem še drugič srečala iz oči v oči, pa je bil nemočen. Bo Golubović v Domžalah lahko računal tudi na pomoč v soboto nerazpoloženih soigralcev?

Ali ste vedeli?

Na tekmi z Olimpijo je Zoranu Zeljkoviću pomagal Džengis Čavušević. V sredo so kanarčki prek klubskih družabnih omrežij pojasnili, da je nekdanji strateg Slovana novi pomočnik trenerja. Čavušević je večino igralske kariere preživel v Švici (v Sloveniji je igral za Slovan, Domžale in Belo Krajino), pri 31 letih pa se je prvič preizkusil v trenerskih vodah, ko je prevzel vodenje selekcije do 12 let pri ljubljanski Olimpiji.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.03.2023 | Prva liga Telemach
    Brez golov med Domžalami in Koprom
    Nogometaši Domžal in Kopra so se v 25. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA