03.11.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Maribor

Prva liga Telemach, 15. krog

DOMŽALE - MARIBOR

4. november 2023, ob 17:30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 5 evrov

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Domžalski krizi ni videti konca. Na zadnjih petih tekmah so varovanci Dušana Kosiča vpisali štiri ničle, zmaga nad Rogaško pa se je znašla v sendviču porazov. Čeprav so ob Kamniški Bistrici upali, da bodo tri točke v zdraviliškem mestu rumeno krivuljo obrnile navzgor, se to ni zgodilo: pretekli konec tedna celjska zmaga ni bila pod vprašajem niti za trenutek, čemur odločno pritrjujejo tudi statistični podatki. Tudi napredovanje v naslednji krog pokalnega tekmovanja, ki si ga je rumena družina zagotovila v torek, bo privržencem domžalskega kluba v precej jalovo tolažbo. Več bi jim pomenil uspeh proti Mariboru, ki na obisk prihaja v soboto.

Nick Perc, napadalec NK Domžale: "Zagotovo pričakujemo težko tekmo proti težkemu nasprotniku. Maribor je pred kratkim zamenjal trenerja, zato smo se morali nanj še posebej dobro pripraviti. Tekme z Mariborom v Domžalah so vedno dobro obiskane in vselej zanimive, zato smo visoko motivirani in si želimo osvojiti vse tri točke, čeprav so gostje v vlogi favorita."

Kdo je vroč?

Edina svetla točka poraza v knežjem mestu je prvenec Filipa Stuparevića v rumenem dresu. Tekla je 66. minuta, ko je 23-letnik prestregel ležerno podajo Bobičanca, prodrl v domači kazenski prostor in praktično iz mrtvega kota premagal Obradovića, ki bi bržkone lahko posredoval bolje. Kakorkoli, Stuparević zadetku ne bo gledal v zobe, sredi tedna pa je že omenjeno zmago nad Dobom Domžalam pristreljal Šturm.

Ali ste vedeli?

Simon Rožman, ki se je od Domžal poslovil avgusta, v Bosni in Hercegovini odlično opravlja svoje delo, v zadnjem krogu državnega prvenstva pa je skupaj s svojimi varovanci vseeno doživel hladen tuš. Na gostovanju pri Slogi iz Doboja so Sarajevčani doživeli presenetljivo visok poraz in končali niz neporaženosti. V nedeljo četa iz prestolnice gosti banjaluški Borac, ki s šestimi točkami več zaseda vrh lestvice.

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Maribor ne blesti niti pod Antejem Šimundžo. Podoba proti Muri, ki je navijačem vijoličastih dajala upanje, da je bil novi-stari strateg prav tisto, kar so njihovi ljubljenci potrebovali, je na naslednjih srečanjih zbledela. Iz Spodnje Šiške so Štajerci odšli praznih rok in ni dosti manjkalo, da bi v prejšnjem krogu pred svojimi gledalci do točke pustili Rogaški. Novinec med elito je bil v prvi tretjini tekme celo boljši tekmec, domačini pa so si poln izkupiček, ki je bil tokrat nujen, zagotovili šele v izdihljajih srečanja. Zdaj Šimundžo in druščino čaka gostovanje ob Kamniški Bistrici, ki bo zahtevno ne glede na krizo, v kateri so se znašle Domžale.

Ante Šimundža, trener NK Maribor: "Preklop s pokalnega na ligaško tekmovanje je zelo pomemben. Pokal ima svojo specifiko, fantje so bili zavzeti, z ustreznim pristopom. Zadeva je opravljena po načrtih, nadaljujemo s tekmovanjem, ki je za nas najpomembnejše. Pričakujemo agresivne tekmece in se zavedamo, da nas čaka zahtevno gostovanje. Proces, ki ga izvajamo, je namenjen temu, da izvlečemo iz vsakega posameznika največ, kar je mogoče. Pri tem pa skušamo najti svoj DNK in rasti kot ekipa. Kdo je nasprotnik, je seveda pomembno, toda osredotočamo se predvsem nase in na svojo izvedbo. Da je tekma dinamična, sta potrebni dve ekipi, čemur smo bili priča v preteklosti. Domžale imajo prepoznavnost pri zadevah, ki jih želijo delati. Tekmece moramo onemogočiti in jim ne dovoliti preveč prostora. Rešitev je, da smo ves čas blizu. Domžalčani precej rotirajo tudi med tekmo, igralci menjujejo položaje. Dinamični smo lahko tudi mi, osrednja naloga pa je, da skušamo vsiliti svoj način igre."

Kdo je vroč?

Zaostanek, v katerem so se Štajerci znašli že v 5. minuti, je izničil Jan Repas, pod podajo pa se je po odličnem prodoru podpisal Marko Božić. Dolgo je kazalo, da bo to tudi edino veselje, ki ga bodo deležni gledalci na tribunah Ljudskega vrta, nakar se je v sodnikovem dodatku po Božićevem vzoru v preigravanje spustil Urata, podal pred vrata, v gneči pred vrati pa se je najbolje znašel Erico Castro in se razveselil drugega zadetka med slovensko elito.

Ali ste vedeli?

Ne le Domžalčani, tudi Mariborčani so bili med tednom na delu v pokalnem tekmovanju. Ljudski vrt je bil v torek prizorišče nogometnega praznika: gostil je nižjeligaša iz Jurovskega Dola, ki so ga v štajersko prestolnico pospremili številni navijači. S 3.500 gledalci na tribunah je bila to tudi najbolje obiskana tekma drugega kroga Pokala Pivovarna Union. Obračun je pripadel favoriziranim domačinom, ki so slavili kar z 9:0.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.11.2023 | Prva liga Telemach
    Preobrat Maribora za zmago v Domžalah
    Nogometaši Domžal so v 15. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 1:2 (1:1).

DELI NA