04.11.2023 | Prva liga Telemach
Preobrat Maribora za zmago v Domžalah

Domžale - Maribor 1:2 (1:1)

* Športni park, sodniki: M. Jug, Žunič, Mikača.
* Strelci: 1:0 Krstovski (11.), 1:1 Lorber (45.), 1:2 Soudani (47.).
* Domžale: Tratnik, Hempt, Offenbacher, Đapo (od 81. Bobarić), Markuš, Pišek (od 90+2. Perc), Šturm, Topalović (od 90+2. Tolić), Marasović (od 81. Mutavčić), Stuparević (od 73. Černe), Krstovski.
* Maribor: Jug, Žinič, Watson, Šoštarič Karič, Strajnar (od 77. Urata), Pihler, Lorber, Repas (od 89. Kolar), Soudani (od 71. Iličić), Božić (od 71. Laušić), Jakupović (od 89. Castro).
* Rumeni kartoni: Lorber, Laušić, Pihler, Jug.
* Rdeči karton: /.

Mariborčani so drugič zapovrstjo zmagali v ligi, potem ko so tokrat v Domžalah slavili po preobratu, ki ga je z lepim zadetkom začel Marcel Lorber, sicer pa so gola dosegli z edinima streloma v okvir vrat. S skupno sedmo zmago so vsaj začasno skočili na četrto mesto. Obrambno še vedno precej zdesetkane Domžale pa so kljub dobremu odporu izgubile tretjič zapovrstjo in ostajajo osme.

Domžalčani so do vodstva prišli v 11. minuti. Takrat si je napako v obrambi privoščil Sven Šoštarič Karič, saj je slabo ustavil žogo, to pa mu je odvzel Mario Krstovski ter nato sam stekel proti vratom, na koncu pa matiral Ažbeta Juga.

Na začetku 17. minute so tudi Mariborčani prvič zagrozili, ko je Marko Božić žogo z leve strani kazenskega prostora poslal čez prečko. Malce zatem je El Hilel Soudani meril premalo natančno z glavo, tako kot Max Watson v 25. minuti.

Štiri minute pozneje je Soudani le za malenkost zgrešil s 15 metrov, pritisk Maribora pa se je obrestoval ob izteku 45. minute, ko je Marcel Lorber z dobrih 20 metrov žogo poslal pod prečko domžalskih vrat za 1:1.

Po dobri minuti drugega dela so vijolični povedli, potem ko je s 15 metrov z natančnim strelom zadel Soudani za 2:1. V 56. minuti so Štajerci znova zadeli, a iz prepovedanega položaja, malce zatem pa so tudi domači izpeljali dober protinapad, ki ga je s strelom končal Krstovski, izkazal pa se je Jug.

Je imel pa slednji nekaj sreče v 69. minuti, ko mu je žoga ušla iz naročja, česar pa domači niso izkoristili. Premalo natančen je bil Danijel Šturm minuto pozneje, nato pa še Krstvoski v 73. minuti.

Na drugi strani je zatem dvakrat zgrešil Josip Iličić, v 85. minuti pa je Matej Jug sprva dosodil enajstmetrovko za Maribor, a po pregledu posnetka svojo odločitev spremenil.

Domžale bodo v 16. krogu prihodnji soboto gostovale v Kopru, Maribor pa bo dan pozneje gostil Celje.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.11.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Maribor
    Sobotni spored bodo ob Kamniški Bistrici sklenili Domžalčani in Mariborčani. Lahko rumeni presenetijo vijoličaste?

DELI NA