Pred tekmo: Domžale - Zavrč

Prva liga Telekom Slovenije, 16. krog

31.10.2015 ob 15:30 DOMŽALE - ZAVRČ

Stadion: Športni park Domžale,  kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 1.271 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 5 evrov
- dijaki, študentje, upokojenci: 3 evrov

 

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Domžalčani so se z zmago v Novi Gorici zavihteli na drugo mesto ligaške razpredelnice. Nove tri točke je rumeno-modrim zagotovil branilec Miha Blažič, ki je izkoristil natančen predložek Nejca Skubica, ki se je s šesto asistenco sezone na vrhu najboljših podajalcev lige izenačil s Hentyjem. Kljub dobri popotnici devetih tekem neporaženosti Domžalčani v sredinem pokalnem obračunu niso uspeli premagati Kopra, še več, branilec pokalne lovorike je v izdihljajih prve četrtfinalne tekme prišel do zmage in v ponovitvi lanskega polfinala Domžale vnovič pahnil v težave. Četa Luke Elsnerja bo imela priložnost za popravni izpit že prihodnjo sredo, ko bo na Bonifiki odigran povratni obračun, še prej pa bodo skušali Domžalčani nadaljevati ligaško serijo neporaženosti. Le-to so dvakratni državni prvaki pričeli prav proti tokratnemu nasprotniku, v Halozah sta se nasprotnika v tekmi z malo priložnosti razšla brez zadetkov. Domžalčani pa so v vmesnem času nanizali pet zmag in štiri remije.

Luka Elsner, trener Domžal: »Včasih je tudi poraz dobrodošel, saj te spomni, kako močno je potrebno garati za vsako točko in zmago. Tokratni poraz bo za motivacijo ekipe prej pozitiven kot negativen. Zavrč v tem pogledu ne bo imel nobene prednosti, še več, v prednosti niso v nobenem elementu nogometne igre. Zbrati moramo vrste, se dobro regenerirati in Zavrč napasti z vsemi razpoložljivimi orožji. Vzeti moramo vse tri točke, ki bi dodobra povečale razliko med obema kluboma na lestvici.«

 

Kdo je vroč?

Nejc Vidmar z odličnimi predstavami v domžalskem golu opravičuje reprezentančni status. Ljubljančan tudi v letošnji sezoni spada med najboljše vratarje lige, kar nazorno priča tudi pogled na statistiko. Vidmar je v 15 krogih že devetkrat zaklenil svojo vrata, z 80,77% uspešnostjo obramb pa spada med najzanesljivejše vratarje lige. Obenem se lahko domžalski čuvaj pohvali tudi z lepo serijo nepremaganosti, saj ga je pred 322 minutami kot zadnji matiral Andraž Šporar.

Ali ste vedeli?

Domžalčani so recept za serijo dobrih rezultatov našli tudi v čvrsti obrambi. Omenili smo že podatek, da je Nejc Vidmar v dosedanjem delu sezone svojo mrežo ohranil nedotaknjeno na devetih tekmah, čuvaja domžalske mreže pa je v zadnjih devetih tekmah ob Andražu Šporarju premagal zgolj Marcos Tavares. Domžalska zasedba se lahko po zadnjih devetih ligaških obračunih pohvali z impresivno gol razliko 12:2.

Dani zadetki Domžal po položajih po 15. krogu:

 

ZAVRČ:

Prepoved nastopa: Aleks Pihler

Za razliko od Domžalčanov so imeli v završkem taboru med tednom več razlogov za veselje. Haložani so po remiju v prvi tekmi v povratnem četrtfinalnem obračunu Pokala Slovenije na Ptuju s 3:0 ugnali sosednjo Dravo in se prvič v zgodovini kluba prebili v polfinale pokalnega tekmovanja. Tam se bodo morda srečali s sobotnim nasprotnikom, ki pa bo moral za morebitno uvrstitev v polfinale v Kopru nadoknaditi zaostanek s prve tekme. Milko Đurovski, ki je na klopi Zavrča debitiral z zmago, sobotni poraz s Celjem je spremljal za ograjo, je videl dva zadetka Veljka Batrovića in mojstrski prosti strel Alberta Riere, ki se je v sedmem nastopu v dresu Zavrča veselil slovenskega prvenca. Nekdanji španski reprezentant je zadnje tri tekme, vključno z obema pokalnima, pričel v začetni enajsterici in hitro pokazal precej svojega bogatega znanja. Riera se v napadu odlično ujame z visokoraslim Zlatanom Muslimovićem, ki ga je v tekmi s Celjem pridno zalagal s predložki. Bivši reprezentant BiH bo nevaren tudi za domžalska vrata, bodo pa Zavrčani na sredini igrišči pogrešali kaznovanega Aleksa Pihlerja, v preteklosti tudi člana Domžal.

 

Kdo je vroč?

Veljko Batrović je dobre ligaške predstave prenesel tudi v pokalno tekmovanje. Potem ko je strelsko serijo začel v ljubljanskih Stožicah ter kasneje zatresel še mreži Krke in Gorice, je v pokalnem četrtfinalu ptujski Dravi zabil kar tri zadetke. Nizkorasli Črnogorec je zadel že v prvi tekmi, na Ptuju pa je še z dvema zadetkoma pristavil precejšen delež k zgodovinskemu uspehu Haložanov. 21-letni ofenzivni vezist je za vrata nasprotnika nevaren tako iz igre kot tudi prekinitev.

Ali ste vedeli?

V soboto se bodo skušali Zavrčani v zmagovalne tirnice vrniti še v državnem prvenstvu, kjer so brez zmage na zadnjih treh tekmah. Haloško zasedbo so v zadnjih treh tekmah vodili trije različni trenerji. Slavko Matić je pred slovesom in odhodom v Koper vknjižil gostujoči remi s Krko, ki sta mu sledila domača poraza. Avstrijski strateg Peter Pacult je izgubil proti Gorici, ob porazu s Celjem pa je moštvo vodil pomočnik Miran Emeršič. Zdaj dirigentsko palico prevzema Milko Đurovski.

Dani zadetki Zavrča po položajih po 15. krogu:

Tekst. NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 31.10.2015 | Prva liga Telekom Slovenije
    Muslimović odločil v Domžalah
    Nogometaši Domžal so v 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Zavrču z 0:1 (0:0).
  • | Prva liga Telekom Slovenije
    Muslimović odločil v Domžalah
    Nogometaši Domžal so v 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Zavrču z 0:1 (0:0).

DELI NA