Pred tekmo: Olimpija - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 28. krog

OLIMPIJA - GORICA

19. april 2019, ob 16.00

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev (povprečen obisk: 3.539 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov (8 evrov v predprodaji)
- otroci do 14. leta in invalidne osebe: 2 evra

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: Tomislav Tomić

Prvoligaši bodo velikonočni konec tedna izkoristili za vstop v zadnjo četrtino Prve lige Telekom Slovenije. V Stožicah bodo uvodno tekmo 28. kroga prvenstva odigrali nogometaši Olimpije in Gorice, ki so se po porazu s Krškim znašli v neprijetnem položaju. Medtem ko se Goričani borijo za mesta, ki zagotavljajo obstanek v prvoligaški konkurenci, Ljubljančani upajo na zmanjšanje zaostanka za prvim Mariborom. Razlika med vodilnima kluboma je prejšnji vikend ostala nespremenjena, tako vijoličasti kot zmaji pa so tekmeca strli šele v zaključku tekme. Zeleno-beli so v domačih Stožicah dolgo lomili odpor Kidričanov, ki so bili na trenutke podjetnejši tekmec, a sta nato udarila Mario Jurčević in Rok Kronaveter. Točke so ostale v prestolnici, Safet Hadžić pa se je na klop Olimpije vrnil s sila pomembno zmago. Bo aktualni prvak slavil tudi v petkovem popoldnevu?

Kdo je vroč?

Kaj lahko bi se zgodilo, da bi se Safet Hadžić opekel že ob ponovnem debiju na trenerskem stolčku Olimpije. V odprtem dvoboju so svojo priložnost začutili tudi Kidričani, zmaji pa se lahko zahvalijo Nejcu Vidmarju, da je mreža ostala nedotaknjena. Ljubljančan je zbral nekaj pomembnih obramb, svojo ekipo pa ohranil v ugodnem položaju. Nekdanji vratar Domžal je bil med najboljšimi predstavniki zelene čete že v Murski Soboti, ko je v zaključku tekme, po trku s Špirom Peričićem, stisnil zobe in dokazal, da gre za čvrstega nogometaša.

 Ali ste vedeli?

Stožice so na zadnji tekmi z Aluminijem pokazala bledo podobo. Organizirana navijaška skupina Green Dragons je v znak protesta obmolknila, na tribunah pa se je znašlo manj kot tisoč gledalcev. Tudi petkov termin za Ljubljano ni prav običajen in morda so se prav zato pri Olimpiji odločili za posebno akcijo. Vsi tisti, ki bodo kupili vstopnico za petkov hokejski obračun finala Alpske lige med HK SŽ Olimpijo in Pustertalom ali pa paket za ogled vseh tekem končnice AHL, si bodo lahko brezplačno ogledali obračun nogometašev Olimpije in Gorice. Ob tem so iz prestolnice sporočili, da obratna koriščenje ugodnosti ni mogoče.

 

GORICA:

Prepoved nastopa: Uroš Celcer in Matteo Tomiček

Ljubljančani v 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije niso blesteli, a so kljub temu izvlekli tri točke. Drugače se je godilo Goričanom, ki so po golu Žige Lipuščka hitro povedli, a po preobratu Krčanov ostali praznih rok. Primorci so prejeli bolečo zaušnico, poraz pa je poglobil krizo sinje-modrih, ki pred zadnjimi devetimi krogi Krčanom bežijo le še za šest točk. Posavci so tudi po zaslugi neprepričljivih predstav Gorice v velikonočnem slogu »vstali od mrtvih« ter v primorsko slačilnico vnesli dodaten nemir. Goričane ob odprtju zaključne četrtine prvenstva čaka zahteven spored, zato bo vsakršna točka močno dobrodošla. Zasedba iz igralniške prestolnice se bo po gostovanju v Ljubljani pomerila še s Celjem, Triglavom, Mariborom in Domžalami, za nameček pa konec aprila prinaša sila zahteven ritem. Kaj lahko Gorica iztrži v Ljubljani?

Kdo je vroč?

Žiga Lipušček je odlično krenil v obračun s Krškim, v slogu kapetana pa je svojo barko popeljal v prednost. Goričani je niso znali zadržati, Krčani so kmalu po zaostanku prevzeli pobudo in se na koncu veselili zmage. Mlademu kapetanu ne gre očitati vneme in truda, a mu vsaj za zdaj sledi še premalo soigralcev. Visokorasli branilec bo v Ljubljani še pred zahtevnejšo nalogo, a lahko Primorce hrabri dejstvo, da se v Stožicah dobro znajdejo. Jeseni so v prestolnici iztržili remi, na 19 prvoligaških tekmah v Ljubljani pa so slavili pet zmag, še sedemkrat pa so domov odnesli točko.

Ali ste vedeli?

Goričani bodo presenečenje v Stožicah napadli brez dveh branilcev. Uroš Celcer in Matteo Tomiček nista edina, ki bosta izpustila dvoboj z Olimpijo, tekmo bo s tribune spremljal tudi Saša Kolman. Tolminski strokovnjak je bil po slovesu Nermina Bašića iz pomočnika povišan v glavnega trenerja, a je obračun s Krškim sklenil predčasno. Tako bomo v Ljubljani priča scenariju, ki ga v nogometu vidimo sila redko. Gorico bodo na treh zaporednih tekmah vodili trije trenerji, Kolmana bo ob črti zamenjal Florjan Debenjak. Gre sicer za legendo goriškega kluba, ki pa je doslej v članski konkurenci krajši čas vodil zgolj Brda. Priljubljeni »Floki« je v modro-beli opravi odigral kar 311 prvoligaških srečanj, več nastopov je zbral zgolj Miran Srebrnič.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2023 | Prva liga Telemach
    Šalja na klopi Gorice debitiral z Remijem
    Nogometaši Gorice in Olimpije so se v 32. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 2:2
  • 21.04.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Gorica - Olimpija
    Nogometaši Olimpije so potrdili naslov državnega prvaka, Gorica pa je v boju za obstanek še drugič to pomlad zamenjala trenerja, Edyja Rejo je nasledil Agron Šalja. Kdo bo boljši v Novi Gorici?
  • 22.02.2023 | Prva liga Telemach
    Olimpiji zmaga na tekmi polni golov
    Nogometaši Olimpije so v 23. krogu Prve lige Telemach premagali Gorico s 4:3 (2:1).
  • 21.02.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Gorica
    Olimpija v Ljudskem vrtu ni obogatila svojega točkovnega izplena, zmaji pa se bodo po tretjem ligaškem porazu pobirali v domačih Stožicah, v prestolnico po remiju v primorskem derbiju prihaja Gorica.
  • 23.10.2022 | Prva liga Telemach
    Ničla med Gorico in Olimpijo
    Nogometaši Gorice in Olimpije so se v 14. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 20.10.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Gorica - Olimpija
    Tako Gorica kot Olimpija sta v prejšnjem krogu odigrala derbi. Ljubljančani so v Stožicah premagali Maribor, Goričani pa so v primorskem spopadu remizirali s Koprom.
  • 15.08.2022 | Prva liga Telemach
    Olimpija še naprej popolna
    Nogometaši Olimpije so v 5. krogu Prve lige Telemach premagali Gorico z 2:0 (0:0).
  • 12.08.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Gorica
    Olimpija je v velikem derbiju podaljšala serijo zmag, zmaji pa brez prejetega zadetka ostajajo na vrhu lestvice. V ponedeljek v Stožice prihaja Gorica, ki se je na primorskem derbiju dobro kosala s Koprom.
  • 17.04.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Slavje Olimpije za povišanje prednosti
    Nogometaši Gorice so v 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 0:1 (0:0).
  • 16.04.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Gorica - Olimpija
    Zadnji Goričani doma pričakujejo vodilne Ljubljančane. Jih lahko presenetijo?

DELI NA