30.09.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Koper

Prva liga Telemach, 11. krog

KALCER RADOMLJE - KOPER

1. oktober 2023, ob 17:30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov 
- 7 evrov v predprodaji

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Drugo v seriji štirih zaporednih tekem proti zasedbam iz zgornjega dela lestvice so Radomljani odigrali v mestu ob Dravi. Če komu, bi lahko štrene zmešali prav Mariborčanom, ki so se znašli v rezultatski krizi in imajo v zadnjem času zagotovo večje težave kot ostali konkurenti za najvišja mesta. Po uvodnih 45 minutah je kazalo, da bo vijoličasta krivulja še odločneje kazala navzdol, a so besede Damirja Krznarja ob premoru očitno padle na plodna tla. V nadaljevanju smo videli preobrat in zasluženo zmago domačinov, na drugi strani pa rumeno-črne, ki si niso upali izzvati tekmeca. Se bodo v nedeljo pokazali v drugačni luči in presenetili Koper?

Kdo je vroč?

Ko se je Madžid Šošić avgusta vrnil v rumeno-črni ustroj, so privrženci mlinarjev upali, da je mladenič iz Bosne in Hercegovine tista nova moč v napadu, ki so jo krvavo potrebovali njihovi ljubljenci. In res: 21-letnik je hitro prišel do dveh zadetkov, na tretjega pa je moral počakati do četrtkove tekme. Sredi prvega polčasa ga je zaposlil Vokić, posojeni nogometaš Hajduka pa je rutinirano premagal domačega vratarja.

Ali ste vedeli?

Anel Zulić, nadarjeni 18-letnik, ki je pred nekaj tedni zapustil domače loge in se prvič v karieri podal na tuje, pri danskem Viborgu še čaka na prvo priložnost. Na zadnjih dveh tekmah se je osrednji branilec sicer že znašel med kandidati za nastop, a ga trener Friis ni poslal v igro. S klopi je spremljal, kako je njegova nova ekipa vpisala prvenstveni poraz proti Silkeborgu, v sredo pa iz pokala izločila Esbjerg.

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Pisali smo že o tem, kaj je nepričakovan poraz Celja proti Aluminiju pomenil za Olimpijo in Koper. Morebitni zmagovalec dvoboja bi v pravem pomenu besede ujel priključek z vodilno ekipo prvenstva, ki je v prvi četrtini prvenstva kot edina ostala nepremagana. Toda usoda je hotela, da se rivala razideta brez zmagovalca, kar je bilo glede na prikazano morda celo najbolj pošteno. Kanarčki tako ostajajo v vlogi prvega zasledovalca še vedno vodilnih grofov, a bodo morali biti v naslednjih dneh pozorni tudi na dogajanje za svojim hrbtom. Bravu bežijo le za nekaj zadetkov, Olimpiji za točko, znake življenja pa, kot rečeno, spet kaže tudi Maribor.

Kdo je vroč?

V rumeno-modrem taboru so se že veselili treh točk, ko jim je načrte pokvaril Rui Pedro. Vroči Portugalec je izničil vodstvo, v katerega je goste z Obale že pred odmorom popeljal Nardin Mulahusejnović. Bosansko-hercegovski napadalec, ki se je julija po dveh letih vrnil v Koper, je izkoristil podajo nekdanjega zmaja Omladiča in se razveselil drugega zadetka po povratku. Tudi prvega je, zanimivo, dosegel proti Olimpiji.

Ali ste vedeli?

Če smo se ob Radomljanih spomnili Zulića, je prav, da pri Koprčanih izpostavimo Omarja Correio. Obrambno naravnani vezist je poleti za eno najvišjih odškodnin v zgodovini kluba prestopil k Triestini. Mirno lahko zapišemo, da je Francoz s šestimi nastopi na prav toliko tekmah ekspresno postal eden od ključnih členov italijanskega tretjeligaša, ki je novo sezono odprl zelo dobro: na računu ima 4 zmage in 2 poraza.

Tekst: VBi
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.10.2023 | Prva liga Telemach
    Le točka Kopra pri Radomljah
    Nogometaši Kalcerja iz Radomelj in Kopra so se v 11. krogu Prve lige Telemach v Domžalah razšli brez zmagovalca z 1:1 (0:0).

DELI NA