27.10.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Mura

Prva liga Telemach, 14. krog

KALCER RADOMLJE - MURA

29. oktober 2023, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

 

RADOMLJE

Prepoved nastopa: Ivan Krolo

Nogometaši Radomelj so se v Kidričevem Aluminiju maščevali za poraz na domači zelenici. Rdeči so bili brez moči, pokopala pa sta jih zadetka v uvodu obeh polčasov. Mlinarje je v sedmi minuti v vodstvo popeljal Madžid Šošić, manj kot tri minute po odmoru pa je vodstvo gostov povišal še Caio Da Cruz. Radomljani so se z zmago zavihteli pred Aluminij in Domžale, v nedeljskem popoldnevu pa lahko prehitijo še Muro. Prav Sobočani bodo namreč tekmec zasedbe trenerja Oliverja Bogatinova. Rumeno-črni so prvič v letošnji sezoni slavili prav v Fazaneriji, Mura pa na štirih prvoligaških gostovanjih pri Radomljanih še ni vknjižila zmage.

Andrej Pogačar, vezist NK Kalcer Radomlje: "V nedeljo igramo proti močni ekipi Mure, ki jo bomo najprej dobro analizirali in se dobro pripravili. Na tekmi pa gremo znova po tri točke."

Tin Hrvoj, branilec NK Kalcer Radomlje: "Zagotovo bo nekaj novih zahtev, je pa Mura dobra ekipa. Gre za izredno pomembno tekmo, vnovič pa bomo šli po zmago."

Kdo je vroč?

Madžid Šošić se je v Kidričevem razveselil petega zadetka v letošnji sezoni, v kateri je že presegel izkupiček iz lanskoletnega prvenstva, v katerem se je trikrat vpisal med strelce. Posojeni napadalec Hajduka je za nameček prvič to sezono zaigral šele v petem krogu, potem ko je poletne priprave opravil s splitskim klubom. Ob Šošiću velja izpostaviti še Caia Da Cruza, ki ga je Bogatinov prebudil po selitvi iz hrvaške Gorice.

Ali ste vedeli?

Radomljani so se v Kidričevem razveselili 30. zmage na tekmah Prve lige Telemach, v kateri so doslej odigrali 156 preizkušenj. Letošnja sezona je peta na prvoligaškem zemljevidu in tretja v nizu po zadnjem preboju med najboljše klube v državi, Radomljani pa znova lovijo uvrstitev iz sezone 2020/21, ki so jo končali na šestem mestu lestvice. Že omenjeni Šošić pa ob doseganju zadetkov lovi dvig na večni klubski lestvici strelcev. Z osmimi prvoligaškimi goli je že ujel Tomislava Mrkonjića in Sandija Nuhanovića, pred njim pa sta le še Gedeon Guzina in Ester Sokler, ki je v rumeno-črni opravi eksplodiral letos spomladi in se po koncu sezone preselil v škotski Aberdeen.

 

MURA

Prepoved nastopa: Roko Jurišić

Muri se zmaga v domači Fazaneriji še naprej vztrajno izmika, brez kompleta točk so ostali tudi minulo nedeljo, ko so se merili s Koprom. Primorci so ob debiju trenerja Safeta Hadžića že zaostajali z 2:0, vendar na koncu zadetka Žana Trontlja in Amadeja Maroše nista bila dovolj za zmago. Koprčani so v drugem polčasu izničili soboško prednost in si priigrali točko, Mura pa je za nameček izgubila še pomembnega aduta. Roko Jurišić bo moral zaradi dveh rumenih kartonov in izključitve izpustiti gostovanje ob Kamniški Bistrici. Črno-beli so se to sezono iz Domžal že vrnili z zmago, v nedeljo pa bodo skušali prekiniti še urok gostovanj pri Radomljah. Mlinarji na štirih domačih tekmah s Sobočani še niso izgubili, kar trikrat sta se ekipi razšli brez zmagovalca.

Žan Trontelj, vezist NŠ Mura: "Mislim, da težko primerjamo poletno tekmo, saj smo takrat igrali še pod vodstvom prejšnjega trenerja. Menim, da nas tokrat čaka povsem drugačna tekma. Če bomo pravi, se nimamo ničesar bati. Iskati moramo svoje priložnosti, verjamem, da jih bomo imeli in moramo jih izkoristiti."

Kdo je vroč?

Žan Trontelj se je na tekmi s Koprom razveselil prvenca v dresu Mure, pod 34. prvoligaški gol v opravi soboškega kluba pa se je v začetku drugega polčasa podpisal Amadej Maroša. Prekmurec je s tem na vrhu črno-bele prvoligaške lestvice ujel Luko Bobičanca, že v nedeljo pa se lahko tudi otrese družbe Medžimurca. Poletni povratnik v Fazanerijo je doslej trikrat meril v polno, s tem pa je drugi strelec moštva. S petimi goli je učinkovitejši zgolj Dardan Shabanhaxhaj, ki je jeseni že zadel v Domžalah.

Ali ste vedeli?

Mura se s 15 zadetki glede na učinkovitost uvršča v spodnjo polovico prvoligašev, saj so manj golov dosegli zgolj Slatinčani in Radomljani. Bi lahko Vladimir Vermezović v nadaljevanju sezone priložnost ponudil tudi mlademu Jaki Domjanu? Napadalec mladinske selekcije Mure je s 13 goli najboljši strelec EON Next Gen lige, črno-beli upi pa se tudi po njegovi zaslugi borijo za sam vrh lestvice.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.10.2023 | Prva liga Telemach
    Radomljani do točke v sodnikovem dodatku
    Nogometaši Kalcerja Radomelj in Mure so se v 14. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

DELI NA