Veliki derbi pred vrati

Pred vrati je veliki nogometni derbi, ki se bo na stadionu Stožice začel v soboto ob 20.30.

Obračun Olimpije in Maribora že ves teden buri duhove. Ljubljančani so se po zmagi nad Nafto zavihteli na 4. mesto, toda uspeh ni minil brez posledic. "Drago smo plačali tri točke z Nafto. Za dva oziroma tri igralce je zadeva neizvedljiva, ne bo Saše Ranića, ne bo Nika Omladiča in ne Enesa Rujovića. Pri Raniću in Omladiču gre za resni poškodbi," je položaj pred opisal trener Olimpije Dušan Kosič in dejal, da so tekmece iz Štajerske skrbno preučili: "Vsakega nasprotnika analiziramo in si ga ogledamo. A igralci so tisti, ki igrajo, in ne sistemi. Odločala bo kakovost posameznika na igralnem mestu. Lahko jih petkrat gledamo pred tekmo, pa se nato vse spremeni." Kosič je še dodal, da bo kljub poškodbam sestavil močno ekipo: "Tisti fantje, ki bodo dobili priložnost, bodo mogoče igrali enako ali še bolje. V tem pogledu nimamo nobenih skrbi in bomo pripravljeni za Maribor."

Za novega športnega direktorja zmajčkov Mileta Ačimoviča bo prihajajoči derbi prvi v tej vlogi. "Danes ne moreš nikogar podcenjevati. Maribor je bil deležen tudi velikega faktorja sreče. V nogometu se lahko to hitro obrne v drugo smer in Mariboru se je to ravnokar zgodilo. Tudi oni se zavedajo, da so do te prednosti prišli s srečo, tudi na tekmi z Olimpijo v Ljudskem vrtu so imeli srečo, da niso izgubili. Zna se zgoditi, da do konca sploh ne zmagajo več," je kljub veliki prednosti tekmeca v njegovo neranljivost podvomil Ačimovič, ki je tudi prepričan, da razlika na lestvici - vijoličasti imajo 19 točk več - ne bo odločilna za tekmo: "Na derbijih vedno odloča dnevna forma, tukaj lestvica in točke ne pomenijo nič.".

Maribor je proti Hit Gorici doživel prvi poraz v v sezoni, niz nepremagljivosti se je tako končal, derbi z Olimpijo pa bo zahteven ne glede na položaj tekmecev na lestvici.

"Po porazu z Gorico smo se pogovorili. Fantje so zadržali visoko moralo. V tem tednu smo odpravljali napake, ki so bile na sobotni tekmi, v naslednjih treh treningih se bomo pripravili na Olimpijo," je dejal trener Darko Milanič.

Vesel je, da ima pred edinim slovenskim derbijem na razpolago vse igralce. Celo Aleš Mejač, ki je že dlje časa odsoten z igrišč, trenira s polno močjo. Koga postaviti v enajsterico, so sladke Milaničeve skrbi: "Težko se bo odločiti, ker bi vsi radi igrali. A moramo iti prek tega, enostavno želimo ostati kot moštvo."

Ker gre za edini pravi slovenski derbi, se v štajerski prestolnici pripravljajo na množičen obisk stadiona v Stožicah. Z železniške postaje bo krenil poseben vlak, pripravljenih je več avtobusov, mnogi se bodo v Ljubljano odpravili v lastni režiji. "Pričakujem pravo vzdušje, ki ga znajo narediti oboji. Da le ne bi v ospredje prišle druge reči, da bi zmagal šport, mi pa osvojili tri točke," pravi športni direktor Zlatko Zahovič.

Gotovo je, da bo v Stožicah velika gneča, zato organizatorji priporočajo obiskovalcem, da se obiskovalci pripeljejo z javnim prevozom oziroma svoje avtomobile pustijo na drugih parkiriščih. Obiskovalci iz Štajerske bodo v garažno hišo pod stadionom lahko pripeljali le iz smeri Titove ceste (vhod 1), ostali obiskovalci pa le iz dovoza na rondo Tomačevo (vhod 5). Varnostniki bodo voznike na to opozarjali glede na registrsko tablico vozila.

Priporočljivo je,da na stadion pridete vsaj uro pred pričetkom tekme. Vstop na stadion bo sicer mogoč že od 18.30 dalje. Vstopnice bo na prodajnem mestu ob stadionu mogoče kupiti že ob 17.30. Vsak obiskovalec tekme bo moral na vstopnico v za to namenjen prostor vpisati ime  in priimek, ob vstopu na stadion pa bo potrebno varnostniku poleg vstopnice pokazati tudi veljaven osebni dokument s sliko.

SORODNE NOVICE

  • 12.03.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Olimpija-Maribor
    Oglejte si izjave po tekmi 22. kroga Prve lige Olimpija-Maribor.

  • 12.03.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Derbi brez golov
    Olimpija in Maribor sta se v velikem derbiju 22. kroga razšla z neodločenim izidom 0:0.
  • 09.03.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prihaja veliki derbi
    V soboto bo v Ljubljani na sporedu veliki slovenski nogometni derbi med Olimpijo in Mariborom.

DELI NA